REKLAMA

Zdroj: papkin from Getty Images

Mrkva s hráškom

Tento recept sa mi vybaví, keď si spomeniem na domácu kuchyňu mojej mamy. Mrkva s hráškom je jedlo, ktoré bolo u nás vždy veľmi obľúbené, ako príloha k večeri aj ako samostatné ľahké jedlo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g mrkva Pridané do
  • 300 g Mrazený hrášok Pridané do
  • 2 lyžice maslo Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • Čerstvo mleté korenie podľa chuti Pridané do
  • Voliteľne: štipka cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Mrkvu ošúpte a podľa potreby ju nakrájajte na plátky alebo kolieska.

2. Krok

Hrášok umyte pod tečúcou vodou, aby ste ho zbavili ľadu.

3. Krok

Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo, pridajte mrkvu a na miernom ohni ju za občasného miešania poduste. Dávajte pozor, aby sa mrkva nepripálila, pretože by sa tým pokazila chuť pokrmu.

4. Krok

Keď mrkva začne mäknúť (asi po 15 minútach), pridajte hrášok. Predtým však treba skontrolovať, ako pevne je mrkva uvarená - v závislosti od jej veľkosti sa čas môže mierne líšiť.

5. Krok

Zeleninu dusíme ešte asi 15 minút, kým hrášok nie je mäkký, ale nie rozvarený. Tu je dôležité kontrolovať teplotu a miešať, aby sa zelenina neprilepila na dno hrnca.

6. Krok

Nakoniec pokrm podľa chuti osoľte a okoreňte čerstvo mletým korením. Ak máte radi sladkú chuť, môžete pridať aj štipku cukru.

7. Krok

Hotové jedlo podávajte horúce, ako prílohu k mäsu alebo ako samostatné jedlo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4780 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2229 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1446 receptov

Večera

4491 receptov