REKLAMA

Morčacie mäso na šampiňónoch

Kombinácia morčacieho mäsa na šampiňónoch s cibuľou a smotanou vytvára krémovú a lahodnú omáčku s neopakovateľnou chuťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g morčacie prsia Pridané do
  • 200 g hnedé šampiňóny Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 2 ks cesnak pretlačený Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • čerstvé bylinky na ozdobenie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

V hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusite ju dozlatista.

2. Krok

Pridajte pretlačený cesnak a šampinióny. Pokračujte v miešaní a dusení, kým šampiňóny nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu. Potom šampiňóny odložte na tanier.

3. Krok

Následne orestujte morčacie mäso, ktoré posypete soľou a korením.

4. Krok

Pridajte dusenú cibuľu a šampiňóny späť do hrnca k mäsu. Premiešajte a nechajte chvíľu podusiť, aby sa chute spojili.

5. Krok

Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Premiešajte a nechajte mäso v smotane povariť asi 5 až 7 minút.

6. Krok

Podávajte teplé. Na ozdobenie môžete použiť čerstvé bylinky, ako je petržlenová vňať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov