REKLAMA

Morčacie mäso na šampiňónoch

Kombinácia morčacieho mäsa na šampiňónoch s cibuľou a smotanou vytvára krémovú a lahodnú omáčku s neopakovateľnou chuťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g morčacie prsia Pridané do
  • 200 g hnedé šampiňóny Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 2 ks cesnak pretlačený Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • čerstvé bylinky na ozdobenie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

V hrnci rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusite ju dozlatista.

2. Krok

Pridajte pretlačený cesnak a šampinióny. Pokračujte v miešaní a dusení, kým šampiňóny nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu. Potom šampiňóny odložte na tanier.

3. Krok

Následne orestujte morčacie mäso, ktoré posypete soľou a korením.

4. Krok

Pridajte dusenú cibuľu a šampiňóny späť do hrnca k mäsu. Premiešajte a nechajte chvíľu podusiť, aby sa chute spojili.

5. Krok

Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Premiešajte a nechajte mäso v smotane povariť asi 5 až 7 minút.

6. Krok

Podávajte teplé. Na ozdobenie môžete použiť čerstvé bylinky, ako je petržlenová vňať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

2291 receptov

Obed

4964 receptov

Lacné jedlá

1548 receptov

Cuketa

466 receptov

Rýchle jedlá

4217 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Patizón

13 receptov

Večera

4681 receptov