REKLAMA

Malinovo- maková torta

Malinovo- maková torta

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto

  • 100 g zma knute maslo Pridané do
  • 30 g pra s kovy cukor Pridané do
  • 1 cukor vanili novy Pridané do
  • 1 cukor s koricovy Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 4 vajcia g pra s kovy cukor Pridané do
  • 100 g mletý mak Pridané do
  • 70 g hladka mu ka Pridané do

Krém

  • 50 ml vody Pridané do
  • 1 pl citro novej s t avy Pridané do
  • 1 bali c ek z elati ny droetker sk Pridané do
  • 500 ml kyslej smotany Pridané do
  • 1 cukor vanili novy droetker sk Pridané do
  • 4 pl pra s kove ho cukru Pridané do
  • 200 ml smotany na s l ahanie Pridané do
  • 100 g mali n Pridané do

Ozdoba

  • 200 g mali n Pridané do
  • 1 balenie tortove z ele červené Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Maslo s 30 g práškového cukru , vanilínovým cukrom , škoricovým cukrom a soľou vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridávame žĺtky. Bielka s 90 g práškového cukru osobitne vyšľaháme dotuha. Sneh opatrne vmiešame k žĺtkovej hmote.

2. Krok

Mak zmiešame s múkou , pridáme do cesta a všetko spolu premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 C ( zavisí od rúry). Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme. Ak by bol povrch trochu po upečení nerovný, nožíkom ho zarovnajte.

3. Krok

Krém:Vodu zmiešame s citrónovou šťavou a namočíme do nej želatínu. Necháme napučať a následne ju rozpustíme vo vodnom kúpeli.

4. Krok

Kyslú smotanu, vanilkový cukor a práškový cukor dobre vymiešame. Pridáme vyšľahanú šľahačku ,maliny a želatínu. Krém nanesieme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Nakoniec poukladáme maliny a zalejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu .

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

329 receptov

Nápoje

314 receptov

Obed

4857 receptov

Cestoviny

547 receptov

Mäsité jedlá

2249 receptov

Raňajky

1485 receptov

Rýchle jedlá

4027 receptov

Večera

4577 receptov