REKLAMA
Makový koláč s mangovým želé

Makový koláč s mangovým želé

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Na korpus

  • 4 vajcia Pridané do
  • 85 g bieleho jogurtu Pridané do
  • 1 jablko Pridané do
  • 120 g mak mletý Pridané do
  • 100 g erythritolu Pridané do
  • 50 g ovsenej múky Pridané do
  • 1 čl jedlej sódy Pridané do

Biely krém

  • 1 balenie ricotty Pridané do
  • 1 balenie Cream cheese light Pridané do
  • 60 g erythritolu Pridané do

Mangové želé

  • 100 g sušené mango Pridané do
  • voda Pridané do
  • 40 g želatíny za studena Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Potom vyšľaháme žĺtky s erythritolom do peny.

2. Krok

Do vyšľahaných žĺtkov pridáme zomletý mak, ovsenú múku, sódu, na hrubo nastrúhane jablko, jogurt a všetko spolu dobre premiešame. Na koniec do toho dáme sneh z bielkov.

3. Krok

Vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy (priemer 22 cm). Pečieme na 185 °C 30‑35 min. Medzitým si nakrájame sušené mango na malé kúsky.

4. Krok

Vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou (nalejeme viac vody ak budeme potrebovať). Prikryjeme misku a necháme stáť polhodinu a viac, kým mango nebude mäkké. Vymiešame ricottu s cream cheese, erythritolom a natrieme na koláč.

5. Krok

Vodu z manga zlejeme. K mangu pridáme 200 ml vody naspäť a rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Želatínu za studena zmiešame podľa návodu na obale s vodou a poriadne premiešame.

6. Krok

K želatíne pridáme trochu mangového krému, premiešame a pridáme aj ostatný krém a poriadne premiešame ručnou metličkou. Želé natrieme na ricottový krém a necháme vychladiť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov