REKLAMA
Makový koláč s mangovým želé

Makový koláč s mangovým želé

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Na korpus

  • 4 vajcia Pridané do
  • 85 g bieleho jogurtu Pridané do
  • 1 jablko Pridané do
  • 120 g mak mletý Pridané do
  • 100 g erythritolu Pridané do
  • 50 g ovsenej múky Pridané do
  • 1 čl jedlej sódy Pridané do

Biely krém

  • 1 balenie ricotty Pridané do
  • 1 balenie Cream cheese light Pridané do
  • 60 g erythritolu Pridané do

Mangové želé

  • 100 g sušené mango Pridané do
  • voda Pridané do
  • 40 g želatíny za studena Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Oddelíme si bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Potom vyšľaháme žĺtky s erythritolom do peny.

2. Krok

Do vyšľahaných žĺtkov pridáme zomletý mak, ovsenú múku, sódu, na hrubo nastrúhane jablko, jogurt a všetko spolu dobre premiešame. Na koniec do toho dáme sneh z bielkov.

3. Krok

Vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy (priemer 22 cm). Pečieme na 185 °C 30‑35 min. Medzitým si nakrájame sušené mango na malé kúsky.

4. Krok

Vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou (nalejeme viac vody ak budeme potrebovať). Prikryjeme misku a necháme stáť polhodinu a viac, kým mango nebude mäkké. Vymiešame ricottu s cream cheese, erythritolom a natrieme na koláč.

5. Krok

Vodu z manga zlejeme. K mangu pridáme 200 ml vody naspäť a rozmixujeme ponorným mixérom na krém. Želatínu za studena zmiešame podľa návodu na obale s vodou a poriadne premiešame.

6. Krok

K želatíne pridáme trochu mangového krému, premiešame a pridáme aj ostatný krém a poriadne premiešame ručnou metličkou. Želé natrieme na ricottový krém a necháme vychladiť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4389 receptov

Mäsité jedlá

2098 receptov

Mascarpone

314 receptov

Večera

4061 receptov

Cestoviny

497 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Raňajky

1258 receptov

Dezert

3380 receptov