REKLAMA

Zdroj: FB: Vaše oblíbené recepty

Maďarský guláš s haluškami

Recept na maďarský guláš s haluškami, ktorého príprava síce trvá dlhšie ale rozhodne to stojí za to.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 kus veľké cibule Pridané do
  • 3 strúčky cesnaku Pridané do
  • 1 kus paprika Pridané do
  • 1 kus chilli paprička Pridané do
  • 2 kus mrkvy Pridané do
  • 200 g zemiakov Pridané do
  • 1 Lyžice sladkej papriky Pridané do
  • 2 Lyžice oleja Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 200 g hrubá múka Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • prášok do pečiva Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno, papriku a chilli papričku na menšie kúsky. Mrkvu a zemiaky nakrájame na väčšie kúsky.

2. Krok

Na panvici rozpálime olej a pridáme k nemu pokrájanú cibuľu, cesnak, papriku a chilli papričku. Restujeme ich asi 5 minút, kým cibuľa nezačne byť sklovitá.

3. Krok

Potom pridáme mäso a orestujeme ho zo všetkých strán. Mäso sa pri restovaní zatiahne a lepšie si tak zachová svoje šťavy.

4. Krok

Následne pridáme pokrájanú mrkvu, zemiaky, preložíme mäsom a nasypeme sladkú papriku. Nakoniec do gulášu nalejeme vodu tak, aby pokryla všetky suroviny. Maďarský guláš varíme približne hodinu a pol, kým mäso nebude úplne mäkké.

5. Krok

Medzitým si pripravíme halušky. Múku zmiešame s vajcom, pridáme štipku soli, prášok do pečiva a postupne pridávame mlieko, až kým nedosiahneme hustú konzistenciu.

6. Krok

Halušky voľne vytlačíme cez strúhadlo priamo do vriacej vody. Varíme ich približne 5 minút až kým nevyplávajú na povrch.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov