![Maďarský guláš s haluškami Maďarský guláš s haluškami](https://eu.tastescdn.net/thumbor/naKqhDMDQ89jY4vvY2rfhdVFHc8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/HmxM7u0Yr4QmZyKSIkGT/3d4da8ee9c9292ea3097dfb12a5a66.jpeg)
Zdroj: FB: Vaše oblíbené recepty
Maďarský guláš s haluškami
Recept na maďarský guláš s haluškami, ktorého príprava síce trvá dlhšie ale rozhodne to stojí za to.
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 kus veľké cibule
- 3 strúčky cesnaku
- 1 kus paprika
- 1 kus chilli paprička
- 2 kus mrkvy
- 200 g zemiakov
- 1 Lyžice sladkej papriky
- 2 Lyžice oleja
- soľ a korenie
- 200 g hrubá múka
- 1 kus vajce
- mlieko
- prášok do pečiva
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno, papriku a chilli papričku na menšie kúsky. Mrkvu a zemiaky nakrájame na väčšie kúsky.
Na panvici rozpálime olej a pridáme k nemu pokrájanú cibuľu, cesnak, papriku a chilli papričku. Restujeme ich asi 5 minút, kým cibuľa nezačne byť sklovitá.
Potom pridáme mäso a orestujeme ho zo všetkých strán. Mäso sa pri restovaní zatiahne a lepšie si tak zachová svoje šťavy.
Následne pridáme pokrájanú mrkvu, zemiaky, preložíme mäsom a nasypeme sladkú papriku. Nakoniec do gulášu nalejeme vodu tak, aby pokryla všetky suroviny. Maďarský guláš varíme približne hodinu a pol, kým mäso nebude úplne mäkké.
Medzitým si pripravíme halušky. Múku zmiešame s vajcom, pridáme štipku soli, prášok do pečiva a postupne pridávame mlieko, až kým nedosiahneme hustú konzistenciu.
Halušky voľne vytlačíme cez strúhadlo priamo do vriacej vody. Varíme ich približne 5 minút až kým nevyplávajú na povrch.