REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/z7UcfV-Fumnt5IEcnD-d/5bb06597178f61dc1ee149101f405b.jpeg)
Mac & cheese s pancettou
Chutná pasta
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 60 g maslo
- 2 pl hladká múka
- soľ cesnakové korenie
- Červená sladká paprika
- Červená údená paprika
- 600 ml mlieko
- 200 g čedar
- 200 g eidam alebo mozarella
- 2 pl parmezán
- 100 g Pancetta
- 1 balenie kolienka
- parmezán na posypanie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
V hlbšej panvici roztopíme maslo. Pridáme 2 PL múky a zamiešame aby sme hemali hrudky. Prilejeme mlieko osolíme a dodáme koreniny (červená a údená paprika, cesnakové korenie).
2. Krok
Nasleduje nastrúhaný syr a všetko spolu miešame na muernom ihni aby sa syr roztopil. Na záver ešte pridáme 2 PL parmezánu.
3. Krok
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a dobre scedíme. Pozor, aby sa neprevarili , keďže všetko dáme ešte zapiecť do rúry.
4. Krok
Do zapekacej misky vysypeme cestoviny, zalejem ich sxrovou omáčkou, vmiešame opraženú a nakrájanú pančetu a premiešame. Na záver ešte posypeme parmezánom a necháme zapiecť v rúre na 20-25 min.