REKLAMA
   
Lokše s makom a so slivkovým lekvárom
Môj tip na obed alebo sladkú bodku na záver
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
6
 - 700 g zemiakov
 - Štipka soli
 - 250 g hladkej múky
 - 1 vajíčko
 - maslo na potieranie
 - 200 g slivkový lekvár
 - 100 g mletý mak
 - cukor práškový podľa chuti
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 45 min.
1. Krok 
  Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a necháme vychladnúť. Nastrúhame ich najemno a pridáme vajce, štipku soli a postupne, hladkú múku. Vymiesime hladké a nelepivé cesto. S cestom sa snažíme pracovať rýchlo, lebo zemiaky môžu púšťať vodu. V prípade potreby prisypeme múku.
2. Krok 
  Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Spravíme si z cesta valček, ktorý narežeme na rovnaké diely. Každý diel vyvaľkáme do kruhu a pečieme na suchej panvici z oboch strán. Potierame roztopeným maslom. Slivkový lekvár vymiešame s makom a s práškovým cukrom, v prípade potreby môžeme pridať trošku prevarenej vody ak by sa nám zdala plnka príliš hustá.
3. Krok 
  Naplníme lokše a vychutnávame.
4. Krok 
  Dobrú chuť 💜