Langoše

REKLAMA

Perfektné domáce langoše na ktorých si určite pochutnáte!

  • 100Minút
  • 7Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7

Kvások

  • 12 ks čerstvé droždie Pridané do
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 3 pl polohrubá múka Pridané do

Langoše

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 120 ml kyslá smotana Pridané do
  • 12 čl sóda bikarbóna Pridané do

Ostatné

  • slnečnicový olej Pridané do
  • strúčiky cesnaku Pridané do
  • kečup Pridané do
  • tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme si misku, kde budeme robiť kvások. Ideálne trošku vyššia. Nalejeme mlieko izbovej teploty, v ktorom rozdrobíme polovicu kocky droždia, trošku kryštálového cukru, múky a štipku soli. Zamiešame a necháme vzísť kvások.

2. Krok

Do druhej misy si pridáme múku, sódu bikarbónu, soľ a vykysnutý kvások. Premiešame a pridáme ešte kyslú smotanu a mlieko aby sme pripravili tie najlepšie langoše. Vypracujeme rukami cesto a ešte necháme v mise chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Cesto by malo vyjsť na 7-8 langošov s kyslou smotanou. Rukami si jednotlivé kúsky cesta ponaťahujeme a smažíme na rozpálenom oleji. Hotové langoše necháme odkvapkať od prebytočného oleja na papierovej utierke. Potom potrieme roztlačeným cesnakom, kečupom alebo tatárskou omáčkou a posypeme syrom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Super.

Podobné recepty

Langoše
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Langoše

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Zdravá cesnaková pomazánka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšie langoše z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie langoše z cesta z chladničky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šošovicový prívarok s vajíčkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11

Zemiakové placky

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
Rýchle cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá hubová mačanka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Langoše
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Langoše

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Zdravá cesnaková pomazánka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšie langoše z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie langoše z cesta z chladničky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šošovicový prívarok s vajíčkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11

Zemiakové placky

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 11
Rýchle cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá hubová mačanka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Adriana

Langoše

Perfektné domáce langoše na ktorých si určite pochutnáte!

100
Minút
7
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Pripravíme si misku, kde budeme robiť kvások. Ideálne trošku vyššia. Nalejeme mlieko izbovej teploty, v ktorom rozdrobíme polovicu kocky droždia, trošku kryštálového cukru, múky a štipku soli. Zamiešame a necháme vzísť kvások.

2. Krok

Do druhej misy si pridáme múku, sódu bikarbónu, soľ a vykysnutý kvások. Premiešame a pridáme ešte kyslú smotanu a mlieko aby sme pripravili tie najlepšie langoše. Vypracujeme rukami cesto a ešte necháme v mise chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Cesto by malo vyjsť na 7-8 langošov s kyslou smotanou. Rukami si jednotlivé kúsky cesta ponaťahujeme a smažíme na rozpálenom oleji. Hotové langoše necháme odkvapkať od prebytočného oleja na papierovej utierke. Potom potrieme roztlačeným cesnakom, kečupom alebo tatárskou omáčkou a posypeme syrom.

Ingrediencie
Kvások
12 ks
čerstvé droždie
125 ml
mlieko
1 pl
kryštálový cukor
štipka soli
3 pl
polohrubá múka
Langoše
500 g
polohrubá múka
125 ml
mlieko
120 ml
kyslá smotana
12 čl
sóda bikarbóna
Ostatné
slnečnicový olej
strúčiky cesnaku
kečup
tvrdý syr