dní
hod.
min.

Langoše

REKLAMA
  • 100Minút
  • 7Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7

Kvások

  • 0.5 ks čerstvé droždie
  • 125 ml mlieko
  • pl kryštálový cukor
  • štipka soli
  • pl polohrubá múka

Langoše

  • 500 polohrubá múka
  • 125 ml mlieko
  • 120 ml kyslá smotana
  • 0.5 čl sóda bikarbóna

Ostatné

  • slnečnicový olej
  • strúčiky cesnaku
  • kečup
  • tvrdý syr
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme si misku, kde budeme robiť kvások. Ideálne trošku vyššia. Nalejeme mlieko izbovej teploty, v ktorom rozdrobíme polovicu kocky droždia, trošku kryštálového cukru, múky a štipku soli. Zamiešame a necháme vzísť kvások.

2. Krok

Do druhej misy si pridáme múku, sódu bikarbónu, soľ a vykysnutý kvások. Premiešame a pridáme ešte kyslú smotanu a mlieko. Vypracujeme rukami cesto a ešte necháme v mise chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Cesto by malo vyjsť na 7-8 langošov. Rukami si jednotlivé kúsky cesta ponaťahujeme a smažíme na rozpálenom oleji. Hotové langoše necháme odkvapkať od prebytočného oleja na papierovej utierke. Potom potrieme roztlačeným cesnakom, kečupom alebo tatárskou omáčkou a posypeme syrom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

Super.

Top kategórie