Langoše

100 min
1
REKLAMA

Perfektné domáce langoše na ktorých si určite pochutnáte!

100 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7

Kvások

  • 12 ks čerstvé droždie Pridané do
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 3 pl polohrubá múka Pridané do

Langoše

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 120 ml kyslá smotana Pridané do
  • 12 čajová lyžička sóda bikarbóna Pridané do

Ostatné

  • slnečnicový olej Pridané do
  • strúčiky cesnaku Pridané do
  • kečup Pridané do
  • tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme si misku, kde budeme robiť kvások. Ideálne trošku vyššia. Nalejeme mlieko izbovej teploty, v ktorom rozdrobíme polovicu kocky droždia, trošku kryštálového cukru, múky a štipku soli. Zamiešame a necháme vzísť kvások.

2. Krok

Do druhej misy si pridáme múku, sódu bikarbónu, soľ a vykysnutý kvások. Premiešame a pridáme ešte kyslú smotanu a mlieko aby sme pripravili tie najlepšie langoše. Vypracujeme rukami cesto a ešte necháme v mise chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Cesto by malo vyjsť na 7-8 langošov s kyslou smotanou. Rukami si jednotlivé kúsky cesta ponaťahujeme a smažíme na rozpálenom oleji. Hotové langoše necháme odkvapkať od prebytočného oleja na papierovej utierke. Potom potrieme roztlačeným cesnakom, kečupom alebo tatárskou omáčkou a posypeme syrom.

Komentáre (1)

Gizela 2. 6. 2021

Super.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1335 receptov

Lacné jedlá

710 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

487 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

984 receptov

Pre diabetikov

602 receptov