Ingrediencie

počet porcií 7

Kvások

  • Infinity ks čerstvé droždie
  • Infinity ml mlieko
  • Infinity pl kryštálový cukor
  • štipka soli
  • Infinity pl polohrubá múka

Langoše

  • Infinity polohrubá múka
  • Infinity ml mlieko
  • Infinity ml kyslá smotana
  • Infinity čl sóda bikarbóna

Ostatné

  • slnečnicový olej
  • strúčiky cesnaku
  • kečup
  • tvrdý syr

Postup

1. Krok

Pripravíme si misku, kde budeme robiť kvások. Ideálne trošku vyššia. Nalejeme mlieko izbovej teploty, v ktorom rozdrobíme polovicu kocky droždia, trošku kryštálového cukru, múky a štipku soli. Zamiešame a necháme vzísť kvások.

2. Krok

Do druhej misy si pridáme múku, sódu bikarbónu, soľ a vykysnutý kvások. Premiešame a pridáme ešte kyslú smotanu a mlieko. Vypracujeme rukami cesto a ešte necháme v mise chvíľu podkysnúť.

3. Krok

Cesto by malo vyjsť na 7-8 langošov. Rukami si jednotlivé kúsky cesta ponaťahujeme a smažíme na rozpálenom oleji. Hotové langoše necháme odkvapkať od prebytočného oleja na papierovej utierke. Potom potrieme roztlačeným cesnakom, kečupom alebo tatárskou omáčkou a posypeme syrom.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

4.0
11 days ago

Super.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie