REKLAMA
![Kysnutý jablkový koláč Kysnutý jablkový koláč](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xgcq-_LnfzqQzm6w462zBj9PmIw=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/wH9-9lMVSJYf6oCT_fat/5a5abcea4e1726ebe22b3a1e5125d6.jpeg)
Zdroj: Vlastná fotka
Kysnutý jablkový koláč
Ak máte veľa domácich jabĺk, a neviete čo s nimi, môžete si upiecť tento tradičný kysnutý jablčník. Zaberie Vám to približne 1,5 hodiny času.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Suroviny
- 250 g polohrubá múka
- 250 g múka
- 100 ml mlieko
- 80 g kryštálový cukor
- soľ
- 1 ks čerstvé droždie
- 100 ml olej
- 1 ks väčšie vajíčko
- 1 ks žĺtok na potretie
Jablková plnka
- 200 g jablko
- 2 čl škorica
- cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Ako prvé si pripravíme kvások z droždia, mlieka a a 2KL cukru. Necháme ho 20 minút pracovať.
2. Krok
Po uplynutí tohto času si vymiesime cesto. Zmiešame múky, cukor, soľ, olej a vajíčko. Vypracované cesto necháme kysnúť približne 30 minút.
3. Krok
Medzitým si pripravíme jablkovú plnku. V miske zmiešame postrúhané jablká so škoricou. Osladíme podľa chuti.
4. Krok
Koláč pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 180°C približne 30 minút. Na papier na pečenie položíme cesto, natreme ho plnkou a zrolujeme. Pred pečením ho potrieme žĺtkom.
Vyzera to carovne :) Mnamka,urcite vyskusam! ;)