REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GdbU-LY6LDfEWQjRFneh/333cf4da5f4be90bbfbabd50853f8521.jpeg)
Krevety s čínskymi rezancami
Trochu azijskej kuchyne s morskými plodmy.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 150 g lúpané krevety
- 1 ks šalotky
- 1 tbl sladká chilli omáčka
- 2 tbl sójovej omáčky
- 1 tbl rybacia omáčka
- 200 g čínske rezance
- 100 g mrazená zelenina wok
- repkový olej
- 2 čajová lyžička hnedý cukor
- citrónová šťava
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Šalotku nakrajame nadrobno, zeleninu prepláchneme vodou aby sme ju zbavili ľadu. Očistíme si krevety. Pripravíme si rezance podľa návodu na obale. V miske si zmiešame sojovú omáčku, chili omáčku a rybaciu omáčku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GdbU-LY6LDfEWQjRFneh/b984792406f6705a00def0fd50fdc78a.jpeg)
2. Krok
Vo woku si rozpálime olej a pridáme šalotku speníme potom pridáme cukor a necháme skramelizovať. Pridáme krevety opražíme a pridáme wok zeleninu. Opekáme ked začnú krevety ružovieť pridáme zmes omáčok.
3. Krok
Na záver pridáme scedené rezance opečieme a máme hotovo. Možeme podávať ozdobené jarnou cibuľkou. Dobrú chuť
mnamka