REKLAMA
   
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Krémové šafránové rizoto
Krémové šafránové rizoto s permezánom. Na prípravu šafránového rizota je vhodná táto talianska ryža: Carnaroli, Vialone Nano alebo Arborio.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1 l kurací vývar
 - 2 ks Cibuľa
 - 50 g maslo
 - 300 g ryža
 - 150 ml biele víno
 - 80 g parmezán
 - Štipka šafránu
 - mleté čierne korenie
 - soľ
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 20 min.
1. Krok 
  Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
2. Krok 
  Nakrájanú cibuľu speníme na masle a pridáme ryžu.
3. Krok 
  Ryžu premiešame a podlejeme vínom. Takto ju varíme zhruba 3 minúty.
4. Krok 
  Potom pridáme trochu šafránu a ryžu postupne zalievame pripraveným horúcim vývarom pokiaľ sa všetko nevstrebe.
5. Krok 
  Keď máme ryžu už makkú, primiešame k nej parmezán a varíme pokiaľ sa nerozpustí.
6. Krok 
  Krémové šafránové rizoto môžeme dochutiť čiernym korením a soľou. So soľou však opatrne nakoľko je už vývar slaný.