REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Krémové cesnakové cestoviny na večeru

Uspokojte svoje chute na cestoviny s týmto rýchlym a jednoduchým jedlom s cesnakovými hubami. Toto luxusne bohaté, krémové jedlo s aromatickým cesnakom a čerstvými hubami je ideálne na upokojujúce jedlo uprostred týždňa. Určite sa stane hitom pre celú rodinu!

REKLAMA
Veľký hlad, no málu času? Rýchle cestoviny na rôzne spôsoby sú hotové do polhodiny

Recept nájdeš v tomto článku

Veľký hlad, no málu času? Rýchle cestoviny na rôzne spôsoby sú hotové do polhodiny

Ingrediencie

porcií
4
  • 350 gms Vašich obľúbených cestovín Pridané do
  • 250 gms čerstvé biele šampiňóny nakrájané na plátky Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 4 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 1 pohár Tučná smotana Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 12 pohár parmezán Pridané do
  • Čerstvá petržlenová vňať, na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Cestoviny uvarte v hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale, kým nie sú al-dente. Scedíme ich a odložíme bokom.

2. Krok

Kým sa cestoviny varia, rozohrejte olivový olej vo veľkej panvici na miernom ohni. Pridajte na plátky nakrájané huby a varte ich, kým nezhnednú, približne 5-8 minút.

3. Krok

K hubám pridajte prelisovaný cesnak a varte ďalšie 1-2 minúty, kým sa nerozvonia.

4. Krok

Znížte teplotu a do panvice nalejte hustú smotanu. Zmes premiešajte a priveďte ju do varu. Dochuťte soľou a korením.

5. Krok

Do omáčky pridajte čerstvo nastrúhaný parmezán a miešajte, kým sa omáčka nestane krémovou.

6. Krok

Do panvice pridajte scedené cestoviny a premiešajte, kým sa cestoviny dobre obalia omáčkou.

7. Krok

Cestoviny podávajte teplé, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a prípadne ďalším parmezánom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov