Krémová karfiolová polievka

REKLAMA
  • 40Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • šalotky
  • 70 maslo
  • voda
  • kocka slepačieho bujónu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 30 mletých pistácií
  • tbl oleja z lieskových orechov
  • podľa chuti soľ, korenie a čerstvé bylinky
  • 800 karfiol
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z karfiolu odstránime listy. Šalotky prerežeme na polovicu a vložíme ich do hrnca spolu s karfiolom, maslom, vodou a kockou bujónu. Zmes privedieme k varu a varíme približne 25 minút.

2. Krok

Pred koncom varenia do polievky pridáme smotanu, zmes rozmixujeme ponorným mixérom a varíme ďalších 5 minút. Ak je polievka veľmi hustá, pridáme viac smotany na šľahanie.

3. Krok

Hotovú polievku servírujeme v hlbokých miskách. Na ozdobu môžeme použiť čerstvé bylinky, mleté pistácie a olej z lieskových orechov.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu