REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Koložvárska kapusta so zemiakmi

Koložvárska kapusta so zemiakmi je tradičné slovenské jedlo, kde hlavnými ingredienciami sú kyslá kapusta, ryža, mleté mäso a klobása.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 112 kg kyslá kapusta Pridané do
  • 1 hrnček ryža Pridané do
  • 600 g mleté bravčové mäso Pridané do
  • 1 kus klobása Pridané do
  • 2 kus Cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 250 ml kyslá smotana Pridané do
  • 250 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • olej Pridané do
  • čierne mleté korenie Pridané do
  • červená mletá paprika Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Kapustu prepláchneme a trochu udusíme.

2. Krok

V inom hrnci udusíme na oleji a cibuľke ryžu, ktorú podlejeme 1,5 hrnčeka vody.

3. Krok

Na panvicu nalejeme olej, druhú pokrájanú cibuľu a orestujeme ju.

4. Krok

Pridáme k nej mleté mäso a orestujeme ho.

5. Krok

Ochutíme soľou, korením, paprikou, cesnakom a mäso dusíme.

6. Krok

V miske zmiešame smotany.

7. Krok

Nachystáme si zapekaciu misu, ktorú vymastíme olejom. Na spodok dáme zhruba tretinu udusenej kyslej kapusty bez šťavy, na ňu polovicu orestovaného mäsa, ďalej polovicu pokrájanej klobásy, polovicu smotanovej zmesi, ryžu, 2. tretinu kapusty, druhú polovicu mäsa, klobásy.

8. Krok

Navrch položíme kapustu, ktorá nám ostala.

9. Krok

Do zvyšnej smotany zamiešame čajovú lyžičku mletej papriky a vylejeme na kapustu.

10. Krok

Koložvársku kapustu pečieme 40 minút na 200°C.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov