REKLAMA

Zdroj: Canva

Koláč s kondenzovaným mliekom

Salko koláč s čokoládou

REKLAMA
Výborné koláče so salkom – jeden lepší ako druhý! Chuť, ktorej sa nedá odolať

Recept nájdeš v tomto článku

Výborné koláče so salkom – jeden lepší ako druhý! Chuť, ktorej sa nedá odolať

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 5 vajce Pridané do
  • 6 pl práškového cukru Pridané do
  • 6 pl polohrubá múka Pridané do
  • 12 kypriaceho prášku Pridané do
  • 2 pl horúcej vody Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do

Náplň

  • 1 konzerva salka Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 3 pl nutelly Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do

Posýpka

  • tmavá čokoláda Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Najskôr dáme variť konzervu salka na približne 1 a pol hodiny. Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme vychladiť.

2. Krok

Vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a premiešame. Ďalej pridáme múku s kypriacim práškom a kakaom a vyšľahaný sneh z bielkov.

3. Krok

Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 160°C 15-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

4. Krok

Vychladené salko ochutíme kakaom a nutellou, pridáme zmäknuté maslo a vymiešame do hladka. Plnku necháme stuhnúť v chladničke.

5. Krok

Vychladenú piškótu prekrojíme na polovicu. Oba pláty potrieme plnkou a spojíme. Vrch potrieme plnkou a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1404 receptov

Obed

4469 receptov

Mäsité jedlá

2125 receptov

Patizón

11 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov