Kokosový cheesecake s bielou čokoládou

REKLAMA
  • 60Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 250 sušienok
  • 125 maslo na pečenie

Plnka

  • 100 bielej čokolády
  • 250 smotanový syr (cream cheese)
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 40 práškový cukor
  • 50 kokosu

Poleva

  • 100 bielej čokolády
  • smotana na šľahanie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sušienky si rozdrtíme a vo väčšej miske zmiešame spolu s mäkkým maslom. Cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 6-10 minút (záleží od rúry).

2. Krok

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu. Mixérom si vyšľaháme smotanu na šľahanie pridáme smotanový syr, práškový cukor a rozpustenú bielu čokoládu. Na záver pridáme kokos a zľahka ručne premiešame. Plnku následne vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 40 minút. Po vychladnutí si pripravíme polevu.

3. Krok

Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a po lyžiciach pridávame smotanu na šľahanie aby nám vznikla mierne hustá poleva. Polevu vylejeme na vychladený cheesecake a dáme do chladničky odpočívať na 4 hodiny. Cheesecake ozdobíme podľa seba napríklad kokosom alebo hoblinami bielej čokolády a podávame.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
5 months ago

Ďakujem za super receptík ;)