![Kokosová torta raffaello originál Kokosová torta raffaello originál](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ep-xI5BiRMfhTG1rMFJ-fBSlcJ0=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nSiFboyic4pq81EdvjKt/379521c47fc61f2b1f322358fb76d3.jpeg)
Kokosová torta raffaello originál
Rafaelo torta bez pečenia
Ingrediencie
- 1 l mlieko
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 2 Lyžice zemiakovej múky
- 8 g vanilkového cukru
- 3⁄4 šálky kryštálový cukor
- 360 g maslové sušienky
- 200 g mäkkého masla
- 200 g strúhaný kokosu
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do veľkého hrnca nalejte asi 800 ml mlieka a zvyšok nalejte do malej misky. Do mlieka v miske primiešame vanilkové pudingy a zemiakovú múku. Pomocou šľahača premiešame. Odložte bokom.
![Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1 Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/4D8UOiVgBB8pzSlZyYosT99vhSI=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nSiFboyic4pq81EdvjKt/7ae8207442af296674902557737f4d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do hrnca pridajte vanilkový aj klasický cukor. Premiešame, na strednom ohni privedieme do varu a potom vlejeme pudingovú zmes. Hmotu na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým nezhustne.
![Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1 Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/foh-3HP4fFJdrnHrXlbaWXfr8NM=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nSiFboyic4pq81EdvjKt/1f5486e1e18437de732a590456e672.png)
Zdroj: Youtube
Odstráňte z tepla a ihneď prikryte hliníkovou fóliou. Odložte asi na 2-3 hodiny, aby úplne vychladla.
![Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1 Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/azWSOn15hosjQaaweHS2S4FFYug=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nSiFboyic4pq81EdvjKt/defb1b5b44e259386d3822db890a66.jpeg)
Zdroj: Youtube
Plech si vystelieme papierom na pečenie. Odložte bokom.
![Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1 Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/VPAo1smfgFRk4ix2IWlOWEht4tE=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nSiFboyic4pq81EdvjKt/8490f1b56a315631060ef8588952a3.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vo veľkej mise vyšľaháme mäkké maslo, kým nebude nadýchané. Postupne za stáleho šľahania pridávame pudingovú hmotu (asi 2 polievkové lyžice naraz). Nasypeme kokos, miešajte, kým sa nespojí.
![Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1 Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Kfte4vQ6myRmY9VZvxXQusV1mZ8=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nSiFboyic4pq81EdvjKt/4081d1dd1ae77da7a5613d36a29cbc.jpeg)
Zdroj: Youtube
Asi 2 lyžice krému si odložíme na poslednú vrstvu. Asi 1/3 krému natrieme na sušienky. Položte ďalšiu vrstvu sušienok a potom pridajte 1/2 krému. Opakovať. Na poslednú vrstvu sušienok dáme zvyšné 2 lyžice. Posypeme kokosom.
![Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1 Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/gzyNPPCUcA-bawVm1NDawMN7HGc=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nSiFboyic4pq81EdvjKt/70290fc657067a88bc2f0f8d3555f1.jpeg)
Zdroj: Youtube
Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny odležať. Nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť
![Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1 Kokosová torta raffaello originál - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/yCwyQl59VZftC4B5DqBqFyyYmYQ=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nSiFboyic4pq81EdvjKt/f77a37a4808397206b8ba108543dd9.jpeg)
Zdroj: Youtube