VIDEORECEPT Klasická zemiaková kaša
Krémová zemiaková kaša, obľúbená zemiaková príloha.
- 30Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- vývar
- zemiaky umyté a olúpané
- maslo
- smotanový syr
- cmar
- soľ
Postup
Zemiaky ošúpeme a opláchneme. Nakrájajte na 1-palcové kocky alebo kúsky. Vložte zemiaky do veľkého hrnca. Zalejeme kuracím vývarom. Zemiaky by mali byť len pokryté tekutinou.
Zdroj: Youtube
Hrniec postavte na sporák na vysokú teplotu a priveďte do varu. Znížte teplotu na strednú a varte, kým zemiaky nezmäknú, asi 15 minút.
Zemiaky precedíme z vývaru a uvarené zemiaky dáme do veľkej misy.
Zdroj: Youtube
Pridajte maslo, smotanový syr, cmar a soľ.
Zdroj: Youtube
Na šľahanie zemiakov a ostatných ingrediencií použite ručný mixér, kým nebudú svetlé, nadýchané a krémové (3 – 5 minút), alebo použite drvič na zemiaky. Podávajte horúce.
Zdroj: Youtube
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Klasická zemiaková kaša
Krémová zemiaková kaša, obľúbená zemiaková príloha.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rln7pZKGn4EseVGFLQQy/9092a7d0cda51dbcdf07413c50978c.jpeg)
Zemiaky ošúpeme a opláchneme. Nakrájajte na 1-palcové kocky alebo kúsky. Vložte zemiaky do veľkého hrnca. Zalejeme kuracím vývarom. Zemiaky by mali byť len pokryté tekutinou.
Hrniec postavte na sporák na vysokú teplotu a priveďte do varu. Znížte teplotu na strednú a varte, kým zemiaky nezmäknú, asi 15 minút.
Zemiaky precedíme z vývaru a uvarené zemiaky dáme do veľkej misy.
Pridajte maslo, smotanový syr, cmar a soľ.
Na šľahanie zemiakov a ostatných ingrediencií použite ručný mixér, kým nebudú svetlé, nadýchané a krémové (3 – 5 minút), alebo použite drvič na zemiaky. Podávajte horúce.