:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iUAX6sy4Pa5Lu9pE-BZ-/d0eac8c89624f0a01c66d98f4c287a.jpeg)
Zdroj: FB- mňamky - recepty
Kačacia pečienka s lokšami
65 min
REKLAMA
Výborné zemiakové lokše s kačacou pečienkou
65 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 800 gr zemiaky
- 150 gr masť husacia
- 240 gr semi - coarse flour v2
- 800 gr duck liver
- 1 kus cibuľa
- soľ
- ground black pepper v10
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Umyté zemiaky uvaríme v šupke. Necháme ich vychladnúť, potom ich očistíme a pretlačíme.
2. Krok
Pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.
3. Krok
Cesto rozdelíme na kúsky, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a krátko pečieme na horúcej čistej platni z oboch strán.
4. Krok
Upečené lokše pomastíme rozpustenou masťou.
5. Krok
Umyté a odblanené pečienky nakrájame na hrubšie plátky.
6. Krok
Cibuľu opražíme na ohriatej masti, pridáme pečeň, posypeme mletým čiernym korením, opečieme zo všetkých strán a krátko podusíme pod pokrývkou.
7. Krok
Podusenú pečeň osolíme a ihneď podávame spolu s lokšami. Môžeme pridať aj podusenú červenú kapustu podľa chuti.