Jednoduché tekvicové pyré

REKLAMA

Zamrazte si tekvicu vo forme pyré, kým je ešte v sezóne.

  • 10Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 1 stredne veľkú tekvicu Hokkaido Pridané do
  • 150 ml vody Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Tekvicu rozpolíme a vydlabeme z nej dužinu s jadierkami. (Dužinu s jadierkami určite nevyhadzujte, ale spravte si z nich Pečené tekvicové jadierka)

2. Krok

Očistené polovice položíme rovnou stranou na plech a rozrežeme ešte na polovicu (čiže nám ostanú štvrťky)

3. Krok

Takto pripravenú tekvicu pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov približne 40-45 minút, kým nie je tekvica mäkká a uvarená

4. Krok

Po dopečení ju necháme úplne vychladnúť, ošúpeme z nej kôru (nožíkom) a pokrájame na kocky

5. Krok

Tekvicové kocky premiestnime do mixéra alebo do vysokej úzkej nádoby a použijeme ponorný mixér (ponorný mixér funguje lepšie). Pridáme 150 ml vody a mixujeme, kým nám nevznikne tekvicové pyré

6. Krok

Hotové tekvicové pyré rozdelíme do 3 mraziacich nádobiek/sáčkov, napíšeme na nich dátum "výroby" a dáme do mrazničky.

7. Krok

Tekvicové pyré môžete použiť do rizota, omáčky na cestoviny, do smoothie, na dip, do palaciniek, waflí, koláčov, hummusu,...

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Penne s paradajkami a syrom feta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Penne s paradajkami a syrom feta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Špenátové wafle so strateným vajíčkom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové wafle so strateným vajíčkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Karfiolové fašírky so syrom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karfiolové fašírky so syrom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s kuracím mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Penne s paradajkami a syrom feta
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Penne s paradajkami a syrom feta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Vynikajúce gratinované zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Špenátové wafle so strateným vajíčkom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové wafle so strateným vajíčkom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Karfiolové fašírky so syrom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karfiolové fašírky so syrom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s kuracím mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Jednoduché tekvicové pyré

Zamrazte si tekvicu vo forme pyré, kým je ešte v sezóne.

10
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Tekvicu rozpolíme a vydlabeme z nej dužinu s jadierkami. (Dužinu s jadierkami určite nevyhadzujte, ale spravte si z nich Pečené tekvicové jadierka)

2. Krok

Očistené polovice položíme rovnou stranou na plech a rozrežeme ešte na polovicu (čiže nám ostanú štvrťky)

3. Krok

Takto pripravenú tekvicu pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov približne 40-45 minút, kým nie je tekvica mäkká a uvarená

4. Krok

Po dopečení ju necháme úplne vychladnúť, ošúpeme z nej kôru (nožíkom) a pokrájame na kocky

5. Krok

Tekvicové kocky premiestnime do mixéra alebo do vysokej úzkej nádoby a použijeme ponorný mixér (ponorný mixér funguje lepšie). Pridáme 150 ml vody a mixujeme, kým nám nevznikne tekvicové pyré

6. Krok

Hotové tekvicové pyré rozdelíme do 3 mraziacich nádobiek/sáčkov, napíšeme na nich dátum "výroby" a dáme do mrazničky.

7. Krok

Tekvicové pyré môžete použiť do rizota, omáčky na cestoviny, do smoothie, na dip, do palaciniek, waflí, koláčov, hummusu,...

Ingrediencie
1
stredne veľkú tekvicu Hokkaido
150 ml
vody