REKLAMA

Zdroj: Pixabay: marcelokato

Jednoduché domáce pečené kukuričné čipsy Tortilla

Tieto domáce čipsy sú oveľa zdravšie a chutnejšie ako tie kupované v obchode! Sú perfektné k salsám, guacamole alebo len tak na občerstvenie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 12 Kukuričné tortilly Pridané do
  • 1 pohár Rastlinného oleja (možno použiť aj iné vysokoteplotné oleje, napríklad slnečnicový alebo arašidový olej) Pridané do
  • morská soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Začnite predhriatím rúry na 180 °C (350 °F). Zistila som, že táto teplota dokonale chrumká tortilly bez toho, aby sa spálili.

2. Krok

Medzitým poskladajte tortilly a nakrájajte ich na 6 rovnakých klinov. Nakrájanie na dokonalé kliny je nevyhnutné pre rovnomerné pečenie a dokonalú chrumkavosť.

3. Krok

Tortilly rozložíme na veľký plech v jednej vrstve. Možno budete musieť použiť dva plechy alebo piecť v dávkach, aby ste sa vyhli preplneniu plechu.

4. Krok

Obidve strany tortilly zľahka potrite olejom. Dbajte na to, aby bol každý lupienok dobre potretý olejom, ale dávajte pozor, aby ste to nepreháňali, pretože príliš veľa oleja môže spôsobiť, že budú lupienky príliš mastné.

5. Krok

Tortilly pečte v predhriatej rúre asi 10-15 minút, alebo kým nezačnú byť zlatisté a chrumkavé. Počas posledných minút pečenia by bolo vhodné hranolčeky pozorne sledovať, aby sa nepripálili.

6. Krok

Po upečení vyberte čipsy z rúry a okamžite ich posypte morskou soľou. Štipka by mala stačiť, nezabudnite, že chceme jemnú chuť soli, nie ohromujúcu.

7. Krok

Pred podávaním nechajte čipsy niekoľko minút vychladnúť, vychladnutím budú ďalej chrumkať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov