REKLAMA

Zdroj: kaboompics via Pixabay

Jednoduchá vegetariánska zemiaková polievka

Túto výdatnú vegetariánsku zemiakovú polievku som často pripravovala pre svoju rodinu. Je ľahká, zdravá a neuveriteľne sýta. Táto polievka so základom zo zeleninového vývaru a zemiakov zmiešaných s vybranou zeleninou je chutná a ideálna do chladného počasia. Hodí sa k nej čerstvý biely chlieb ako príloha.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 1 mrkva Pridané do
  • 1 Rod pór Pridané do
  • 750 ml zeleninový bujón Pridané do
  • 1 zväzok petržlen Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 Tablespoon rastlinný olej Pridané do
  • 100 ml Krém Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najprv ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na kocky. Veľkosť kociek závisí od toho, ako hustú polievku máte radi. Ja dávam prednosť menším kockám, pretože sa rýchlejšie uvaria a polievka je krémovejšia.

2. Krok

Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nadrobno. Ošúpte a nakrájajte aj mrkvu a pór. Zeleninu vždy krájam veľmi najemno, aby som dosiahol homogénnu chuť a skrátil čas varenia.

3. Krok

Vo veľkom hrnci rozohrejte rastlinný olej. Cibuľu a cesnak smažte, kým nie sú priesvitné. Potom pridajte nakrájanú zeleninu a restujte ďalších 5 minút.

4. Krok

Teraz pridajte zemiaky a zeleninový vývar a priveďte do varu. Polievku varte na miernom ohni 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.

5. Krok

Petržlenovú vňať nasekáme nahrubo a pridáme do hrnca. Polievku rozmixujte ručným mixérom na požadovanú konzistenciu. Rád nechávam niekoľko kúskov, aby polievka mala štruktúru.

6. Krok

Nakoniec do zemiakovej polievky vmiešajte smotanu a dochuťte ju soľou a korením. Ja rada pridávam štipku soli navyše, aby som zvýraznila chuť. Vychutnajte si jedlo!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov