:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DwSw0sMUBGkWAkUJ8xNL/e82a1c22d40af25f57cf0cbe430498.jpeg)
Jednoduchá a rýchla fazuľová polievka
Rýchla fazuľová polievka z konzervy. Vďaka sterilizovanej fazuli je to rýchlovka, ktorá bude do pol hodiny na stole.
Ingrediencie
- 1 kus Cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 1 kus paprika
- 2 polievkové lyžice olej
- 1 can tmavá fazuľa
- 1 can biela fazuľa
- 1 can paradajka
- 1 Čaj lyžička soľ
- 1 Čaj lyžička cukor
- 1 Čaj lyžička mleté korenie
Najnovšie letáky
Postup
Ak nechcete používať fazuľu z konzervy, tak fazuľu najskôr namočte na pár hodín, uvarte ju do mäkka. Rovnako s paradajkami, sparte paradajky, olúpte a nasekajte. Všetko v množstve asi pol litra.
V rozpise použijem konzervy, vy sa pri varení zariaďte podľa svojich možností (časových aj finančných) a podľa vlastnej vlastnej špajze
Cibuľu očistite, nakrájajte na väčšie kocky. Podobne aj cesnak. Papriku (môžete vynechať) nakrájajte na pásiky. Cibuľu opečte na rozohriatom oleji, pridajte cesnak a papriku. Spolu chvíľu opekajte.
Pridajte fazuľu bez nálevu, sekané paradajky. Premiešajte, osoľte, okoreňte, pridajte cukor. Podľa potreby pridajte vodu. Pod pokrievkou duste spolu asi pol hodiny.
Nakoniec primiešajte obľúbené zeleninové korenie - ja mám pálivú zmes sušeného cesnaku a papriky. Na tanieri posypte hojne bylinkami.
Podávame s chlebom alebo pečivom, prípadne rôznymi plackami. V každom prípade ide o sýtu polievku, ktorá slabším jedákom nahradí aj celý obed.