REKLAMA

Jednoduchá a rýchla fazuľová polievka

Rýchla fazuľová polievka z konzervy. Vďaka sterilizovanej fazuli je to rýchlovka, ktorá bude do pol hodiny na stole.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 kus paprika Pridané do
  • 2 polievkové lyžice olej Pridané do
  • 1 can tmavá fazuľa Pridané do
  • 1 can biela fazuľa Pridané do
  • 1 can paradajka Pridané do
  • 1 Čaj lyžička soľ Pridané do
  • 1 Čaj lyžička cukor Pridané do
  • 1 Čaj lyžička mleté korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Ak nechcete používať fazuľu z konzervy, tak fazuľu najskôr namočte na pár hodín, uvarte ju do mäkka. Rovnako s paradajkami, sparte paradajky, olúpte a nasekajte. Všetko v množstve asi pol litra.

2. Krok

V rozpise použijem konzervy, vy sa pri varení zariaďte podľa svojich možností (časových aj finančných) a podľa vlastnej vlastnej špajze

3. Krok

Cibuľu očistite, nakrájajte na väčšie kocky. Podobne aj cesnak. Papriku (môžete vynechať) nakrájajte na pásiky. Cibuľu opečte na rozohriatom oleji, pridajte cesnak a papriku. Spolu chvíľu opekajte.

4. Krok

Pridajte fazuľu bez nálevu, sekané paradajky. Premiešajte, osoľte, okoreňte, pridajte cukor. Podľa potreby pridajte vodu. Pod pokrievkou duste spolu asi pol hodiny.

5. Krok

Nakoniec primiešajte obľúbené zeleninové korenie - ja mám pálivú zmes sušeného cesnaku a papriky. Na tanieri posypte hojne bylinkami.

6. Krok

Podávame s chlebom alebo pečivom, prípadne rôznymi plackami. V každom prípade ide o sýtu polievku, ktorá slabším jedákom nahradí aj celý obed.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4909 receptov

Dezert

3800 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Cvikla

90 receptov

Večera

4628 receptov

Mascarpone

345 receptov

Varenie pre deti

1455 receptov