REKLAMA

Zdroj: pixabay

Jaternice recept

Výborné domáce jaternice.

REKLAMA
Ako upiecť jaternice? Už žiadne praskanie ani potrhanie – vieme, ako na to

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť jaternice? Už žiadne praskanie ani potrhanie – vieme, ako na to

Ingrediencie

porcií
10
  • 30 ks rožky Pridané do
  • 2 taniere tučného orezu Pridané do
  • 1 tanier bravčových koží Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • mleté nové korenie Pridané do
  • mletý muškátový oriešok Pridané do
  • 1 l krv Pridané do
  • 1 l bravčový ovar Pridané do
  • soľ Pridané do
  • bravčové črevá Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Ako prvé si pomelieme uvarené bravčové kože a tučné orezy na jemnej šajbe.

2. Krok

Pridáme na kocky nakrájané rožky. Dochutíme koreninami.

3. Krok

K zmesi pridáme ovar a môžeme prilievať krv. Ak je zrazená tiež ju pomelieme. Zmes by mala byť kašovitá nie blatová. Podľa chuti dosolíme.

4. Krok

Zmes plníme do čistých čriev, hotové jaterničky si pomocou špajdle ukončíme a ovárame ich vo vývare asi 20 minút.

5. Krok

Kto má rád môže do jaterníc pridať pomleté uvarené vnútornosti.

Podobné recepty

Poctivá domáca huspenina

Najlepšia huspenina sa tradične robí pri zabíjačke ale recept ako si ju bežne pripraviť doma je jednoduchý.

Najlepšie pečené údené koleno - recept

Pomaly pečené bravčové koleno

Pravá zabíjačková kapustnica

Výborná zabíjačková kapustnica. To, čo nestihnete zjesť, môžete zavariť do pohárov a mať tak po ruke kedykoľvek.

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Segedínsky guláš

Za mňa jednoznačne ten najlepší recept na segedínsky guláš, s ktorým sa so mnou podelila moja babička.

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

Chrumkavá zemiaková baba

Chrumkavá haruľa na plechu

Podobné recepty

Poctivá domáca huspenina

Najlepšia huspenina sa tradične robí pri zabíjačke ale recept ako si ju bežne pripraviť doma je jednoduchý.

Najlepšie pečené údené koleno - recept

Pomaly pečené bravčové koleno

Pravá zabíjačková kapustnica

Výborná zabíjačková kapustnica. To, čo nestihnete zjesť, môžete zavariť do pohárov a mať tak po ruke kedykoľvek.

Fazuľový prívarok s domácu sekanou

Prívarky sú obľúbené a tento patrí k obľúbeným tiež .Najlepší je z veľkej fazule.

Segedínsky guláš

Za mňa jednoznačne ten najlepší recept na segedínsky guláš, s ktorým sa so mnou podelila moja babička.

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

Chrumkavá zemiaková baba

Chrumkavá haruľa na plechu

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3996 receptov

Mäsité jedlá

1941 receptov

Mascarpone

275 receptov

Dezert

2940 receptov

Večera

3672 receptov

Cestoviny

451 receptov

Raňajky

1051 receptov

Šaláty

325 receptov