REKLAMA
Zdroj: pixabay
Jaternice recept
Výborné domáce jaternice.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 30 ks rožky
- 2 taniere tučného orezu
- 1 tanier bravčových koží
- mleté čierne korenie
- mleté nové korenie
- mletý muškátový oriešok
- 1 l krv
- 1 l bravčový ovar
- soľ
- bravčové črevá
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Ako prvé si pomelieme uvarené bravčové kože a tučné orezy na jemnej šajbe.
2. Krok
Pridáme na kocky nakrájané rožky. Dochutíme koreninami.
3. Krok
K zmesi pridáme ovar a môžeme prilievať krv. Ak je zrazená tiež ju pomelieme. Zmes by mala byť kašovitá nie blatová. Podľa chuti dosolíme.
4. Krok
Zmes plníme do čistých čriev, hotové jaterničky si pomocou špajdle ukončíme a ovárame ich vo vývare asi 20 minút.
5. Krok
Kto má rád môže do jaterníc pridať pomleté uvarené vnútornosti.