REKLAMA
Jahodový džem s proseccom
Úžasná lahôdka s jednoduchou prípravou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 1.2 kg jahôd
- 1 bal Gelfix Extra Dr Oetker 2 ku 1
- 500 g cukru
- 150 ml prosecca
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Jahody si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. 3/4 jahôd rozmixujeme a pridáme k ním zvyšné kúsky. Dáme do väčšieho hrnca a pridáme Gelfix a 2 PL cukru. Privedieme do varu a varíme 1 minútu. Potom pridáme cukor, prosecco a za stáleho miešania povaríme 5 minút. Ak sa pri varení vytvorí pena, tak ju môžeme z povrchu opatrne pozbierať.
2. Krok
Horúci džem plníme do pohárov po okraj, dôkladne uzavrieme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť. Recept vystačí na 12 pohárov.