Hríbová omáčka
Uvarte si recept podľa známeho českého šéfkuchára Jana Punčochářa.S týmto receptom nepoviete: "Ajeje, ďalšia obyčajná hubová polievka." Stačí sa pozrieť na ingrediencie a na prvý pohľad bude jasné, že je to určite iné.
Ingrediencie
- 800 g bravčového stehna
- 80 g masla
- 200 g koreňovej zeleniny
- 1 cibuľa bobkové listy
- 200 ml bieleho vína
- 70 g hríbov
- 200 g lišajníkov
- 70 g kyslej uhorky
- 150 ml smotany
- 20 g kôpru
- 2 Lyžice oleja
- 1 Lyžice Kminu
- 1 Štipka soli
- 1 Štipka korenia
Najnovšie letáky
Postup
Plátky mäsa osušte, soľ a korenie. Panvicu rozohrejeme na oleji a mäso opečieme na silnom ohni, potom vyberieme.
Na panvicu pridáme maslo, nadrobno nakrájanú cibuľu a očistenú a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu.Všetko dôkladne opečieme, vhoďme bobkový list, zalejeme bielym vínom a necháme zovrieť. Pridáme sušené hríby, podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
Medzitým opečte lišky alebo iné lesné huby na oleji, soli a rasci.Do hotovej omáčky dáme vyprážané huby, na kocky nakrájané uhorky, zmäkčíme smotanou, mäso vrátime a prehrejeme.Nakoniec dochutíme nasekaným kôprom.
Najlepšie prílohy k mäsuZemiaková kaša nikdy nič nepokazí, ale skvelý je aj jednoduchý chlieb alebo rýchla zemiaková knedľa. Ak sa chcete pochváliť, urobte si pravú karlovarskú knedľu bez múky a pre fajnšmekrov sú tu zemiakové los