REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/--d8opUqjU3j1aaiTm-e/7588fb6c8670fa4434e7fa4dd32301.jpeg)
Zdroj: Pixabay: laustkehlet
Hrachové pyré
Hrachové pyré je jednoduché a výživné jedlo, ktoré je ideálne ako príloha k mäsu alebo rybám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g mrazený hrach
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 pl olivový olej
- 100 ml smotana na varenie
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks vegeta
- 1 ks soľ
- 1 ks čierne korenie
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Očistite a nakrájajte zeleninu. Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak pretlačte cez cesnakovú tlač.
2. Krok
Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujte, kým cibuľa nebude zlatohnedá.
3. Krok
Pridajte mrazený hrach a pretlačený cesnak. Varíme 5-10 minút, kým hrach nie je úplne rozmrazený a mäkký.
4. Krok
Vložte hrach do mixéra a pridajte smotanu na varenie, vegetu, soľ a korenie. Mixujte, kým nemáte hladké pyré.
5. Krok
Podávajte teplé ako prílohu k mäsu alebo rybám.