Zdroj: Facebook

Hrachová kaša s údeným mäsom

REKLAMA

Tá najlepšia hrachová kaša sa tradične podáva s kúskom údeného a opraženou cibuľkou na vrchu.

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hrach suchý Pridané do
  • 2 pl masť bravčová Pridané do
  • 1 pl múka hladká Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • majoránka sušená Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • list bobkový Pridané do
  • soľ Pridané do
  • údené mäso Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Suchý hrach si namočíme do vody a necháme ho cez noc. Ako obmenu za žltý hrach môžeme použiť aj zelený.

2. Krok

Hrach opláchneme a dáme variť do vody spolu s bobkovým listom. Keď je hrach mäkký, bobkový list vyberieme a hrach rozmixujeme mixérom na kašu.

3. Krok

Vo väčšom hrnci na masti usmažíme múku a pripravíme zásmažku, do ktorej po odstavení z plameňa pridáme so soľou rozotretý cesnak. Zalejeme trochou vody, premiešame a poriadne prevaríme. Pridáme rozmixovaný hrach, dosolíme, pridáme majoránku, čierne korenie a môžeme podávať s kúskom údeného a volským okom.

Komentáre (1)

Lena 8. 3. 2022

Veľmi dobrý recept vyskúšala som :)

Podobné recepty

Hrachový prívarok zo žltého hrachu
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karé na bylinkách + hráškové pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Marinované bravčové karé na nových zemiakoch

Rady a recepty starých mám na nezaplatenie :)
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Najlepšie pečené údené koleno - recept
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie pečené údené koleno - recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia silvestrovská kapustnica
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Hrachový prívarok zo žltého hrachu
Recept od prémiového používateľa
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Karé na bylinkách + hráškové pyré

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Marinované bravčové karé na nových zemiakoch

Rady a recepty starých mám na nezaplatenie :)
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Najlepšie pečené údené koleno - recept
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie pečené údené koleno - recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšia silvestrovská kapustnica
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšia silvestrovská kapustnica

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Hrachová kaša s údeným mäsom

Tá najlepšia hrachová kaša sa tradične podáva s kúskom údeného a opraženou cibuľkou na vrchu.

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Suchý hrach si namočíme do vody a necháme ho cez noc. Ako obmenu za žltý hrach môžeme použiť aj zelený.

2. Krok

Hrach opláchneme a dáme variť do vody spolu s bobkovým listom. Keď je hrach mäkký, bobkový list vyberieme a hrach rozmixujeme mixérom na kašu.

3. Krok

Vo väčšom hrnci na masti usmažíme múku a pripravíme zásmažku, do ktorej po odstavení z plameňa pridáme so soľou rozotretý cesnak. Zalejeme trochou vody, premiešame a poriadne prevaríme. Pridáme rozmixovaný hrach, dosolíme, pridáme majoránku, čierne korenie a môžeme podávať s kúskom údeného a volským okom.

Ingrediencie
500 g
hrach suchý
2 pl
masť bravčová
1 pl
múka hladká
1 pl
maslo
cesnak
majoránka sušená
korenie čierne mleté
list bobkový
soľ
údené mäso