Hovädzie rizoto

REKLAMA

Naozaj sa oplatí vyskúšať!

  • 45Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 50 g strúhaného tvrdého syra (Gouda/Parmezán) Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • 2 pl olivového oleja Pridané do
  • 150 g hovädzieho zadného Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 100 ml červeného vína Pridané do
  • 250 g hnedej ryže alebo bielej guľatej ryže Pridané do
  • Čerstvé alebo sterilizované nakrájané paradajky Pridané do
  • 1 l teplého hovädzieho vývaru Pridané do
  • 100 hliva alebo šampiňóny Pridané do
  • 2 pl masla Pridané do
  • šťava z citróna Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na olivovom oleji si vo väčšom hrnci popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu - 3 minúty

2. Krok

Hovädzie mäso nakrájame na veľmi maličké kocky a pridáme restovať k cibuli

3. Krok

Dochutíme štipkou soli, mletým čiernym korením a restujeme 5 minút

4. Krok

Potom podlejeme červeným vínom a počkáme, kým sa alkohol z vína odparí

5. Krok

Prisypeme neumytú ryžu a všetko spolu dobre premiešame

6. Krok

Pridáme krájané lúpané paradajky a podlejeme horúcim hovädzím vývarom tak, aby bola celá zmes zaliata

7. Krok

Za občasného miešania varíme na miernom ohni a pravidelne podlievame horúcim vývarom - prikryjeme pokrievkou

8. Krok

Asi po 10 minútach pridáme hlivu nakrájanú na menšie kúsky a ďalej varíme za občasného podlievania horúcim vývarom, aby bola ryža vždy zaliata

9. Krok

Keď sa ryža a mäso uvarí (ochutnávame), odstavíme z ohňa, pridáme maslo, šťavu z ½ citróna, 50 g nastrúhaného syra a hrsť nadrobno nasekanej petržlenovej vňate

10. Krok

Všetko ešte dôkladne premiešame, aby sa maslo rozpustilo, prikryjeme pokrievkou a necháme ešte chvíľu dôjsť

11. Krok

Rizoto servírujeme do hlbokého taniera, na záver ešte pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nastrúhaným syrom

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Peknučké. Určite bude chutiť.

Podobné recepty

Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená krkovička vcelku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená krkovička vcelku

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací steak s BBQ fazuľou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s kuracím mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kura na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kura na šampiňónoch

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nedeľné pečené kurča
Recept od prémiového používateľa
Kuracie stehná na paprikovej omáčke
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená krkovička vcelku
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená krkovička vcelku

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kurací steak s BBQ fazuľou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s kuracím mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kura na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kura na šampiňónoch

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nedeľné pečené kurča
Recept od prémiového používateľa
Kuracie stehná na paprikovej omáčke
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Hovädzie rizoto

Naozaj sa oplatí vyskúšať!

45
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Na olivovom oleji si vo väčšom hrnci popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu - 3 minúty

2. Krok

Hovädzie mäso nakrájame na veľmi maličké kocky a pridáme restovať k cibuli

3. Krok

Dochutíme štipkou soli, mletým čiernym korením a restujeme 5 minút

4. Krok

Potom podlejeme červeným vínom a počkáme, kým sa alkohol z vína odparí

5. Krok

Prisypeme neumytú ryžu a všetko spolu dobre premiešame

6. Krok

Pridáme krájané lúpané paradajky a podlejeme horúcim hovädzím vývarom tak, aby bola celá zmes zaliata

7. Krok

Za občasného miešania varíme na miernom ohni a pravidelne podlievame horúcim vývarom - prikryjeme pokrievkou

8. Krok

Asi po 10 minútach pridáme hlivu nakrájanú na menšie kúsky a ďalej varíme za občasného podlievania horúcim vývarom, aby bola ryža vždy zaliata

9. Krok

Keď sa ryža a mäso uvarí (ochutnávame), odstavíme z ohňa, pridáme maslo, šťavu z ½ citróna, 50 g nastrúhaného syra a hrsť nadrobno nasekanej petržlenovej vňate

10. Krok

Všetko ešte dôkladne premiešame, aby sa maslo rozpustilo, prikryjeme pokrievkou a necháme ešte chvíľu dôjsť

11. Krok

Rizoto servírujeme do hlbokého taniera, na záver ešte pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nastrúhaným syrom

Ingrediencie
50 g
strúhaného tvrdého syra (Gouda/Parmezán)
1
cibuľa
2 pl
olivového oleja
150 g
hovädzieho zadného
soľ a mleté čierne korenie
100 ml
červeného vína
250 g
hnedej ryže alebo bielej guľatej ryže
Čerstvé alebo sterilizované nakrájané paradajky
1 l
teplého hovädzieho vývaru
100
hliva alebo šampiňóny
2 pl
masla
šťava z citróna
čerstvá petržlenová vňať