REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Hokaido rizoto

Toto hokkaido rizoto pripravujem často, hlavne v období, keď je hokkaido tekvica dostupná v obchodoch. Je to jednoduchý a chutný recept na rýchlu večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 ks hokaidó tekvica Pridané do
  • 200 g ryža Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 ks pór Pridané do
  • 1 l zeleninového vývaru Pridané do
  • 100 ml smotany na varenie Pridané do
  • 50 g masla Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • čerstvé bylinky na ozdobenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv si pripravme zeleninu. Hokkaido tekvicu opláchneme, odstránime semiačky a nakrájame na menšie kocky.

2. Krok

Cibuľu a pór nakrájame nadrobno.

3. Krok

Ryžu umyjeme pod tečúcou studenou vodou

4. Krok

Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cibuľu a pór do zlatista.

5. Krok

Pridáme kocky tekvice a chvíľu restujeme.

6. Krok

Potom pridáme ryžu a všetko spolu orestujeme ešte pár minút.

7. Krok

Teraz postupne pridávame zeleninový vývar s rozpustenou soľou a korením a varíme približne 20 minút. Rizoto občas premiešavame, aby sa nám neprilepilo.

8. Krok

Keď je ryža mäkká, prilejeme smotanu na varenie a podľa chuti môžeme ešte dochutiť.

9. Krok

Na záver rizoto podávame ozdobené čerstvými bylinkami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov