REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BFzGvIu2Iptw4Ax6Cbox/579828227adba534061310794cc96a.jpeg)
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Hliva na smotane
Zdravá hliva jej klasická úprava.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 250 g čerstvá hliva
- 1 Cibuľa
- 2 kocky syrokrému
- 2 strúčiky cesnak
- 1 šľahačková smotana
- 250 ml bujón
- olej
- soľ
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- tymián
- bobkový list
- troška krupicového cukru
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Hlivu si nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Na oleji si orestujeme najemno nasekanú cibuľu, pridáme na kúsky pokrájanú hlivu a orestujeme.
3. Krok
Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, korenie, tymián, mletú papriku a bobkový list.
4. Krok
Podlejeme vývarom a necháme povariť. Keď je hliva hotová pridáme smotanu na šľahanie a prevaríme.
5. Krok
Na záver už len pridáme syrokrém a necháme ho rozpustiť, ten nám omáčku trocha zahustí. Ak je omáčka príliš kyslá pridáme trocha cukru.
6. Krok
Ako príloha sa hodia cestoviny alebo knedľa.