REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Grilované steaky s ananásovou omáčkou

Vychutnajte si tropickú obmenu klasických steakov so sladkou a pikantnou omáčkou z ananásu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Steaky z hovädzej sviečkovej alebo zo šunky, každý asi pol centimetra hrubý Pridané do
  • Plátky ananásu z konzervy Pridané do
  • 1 hrnček hnedý cukor Pridané do
  • 1 polievková lyžica dijonská horčica Pridané do
  • 2 pl jablčný ocot Pridané do
  • 1 polievková lyžica Kukuričný škrob zmiešaný s dvoma lyžicami vody Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 polievková lyžica rastlinného oleja Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Gril predhrejte na stredne vysokú teplotu a rošty potrite olejom, aby sa neprilepili o steaky.

2. Krok

V malom hrnci zmiešajte hnedý cukor, dijonskú horčicu, jablčný ocot a ananásovú šťavu z konzervy. Zmes premiešajte a priveďte ju do varu.

3. Krok

Znížte teplotu a pridajte zmes kukuričného škrobu a vody na zahustenie omáčky. Neustále ju miešajte (najlepšie metličkou), kým nezíska konzistenciu ako sirup a následne odstavte.

4. Krok

Steaky ochuťte soľou a čiernym korením. Pokiaľ použijete šunku, tento krok môžete vynechať.

5. Krok

Steaky grilujte asi 5 minút z každej strany.

6. Krok

Kým sú steaky na grile, položte k nich aj plátky ananásu. Grilujte ich približne 2 - 3 minúty z každej strany.

7. Krok

Podávajte horúce a pokvapkané omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov