REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/9ORHwsn8xxuID10tuFMH/72da56ffa09fd79a4513dc1c92c344.jpeg)
Grilované rebierka s medom
Sladko pikantné grilované rebierka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 1000 bravčové rebrá
- olej na pečenie
Marináda
- 2 pl worchestrová omáčka
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 kl čilli omáčka alebo kúsok posekanej čilli papričky
- 2 pl paradajkový pretlak alebo kečup
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 2 pl olej
- 3 pl Med
- 1 pl posekaný petržlen
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Rebierka umyjeme, osušíme, pokrájame pozdĺž kostí a namočíme do marinády vymiešanej z uvedených prísad.
2. Krok
V chladničke necháme marinovať niekoľko hodín a kľudne aj deň, dva, potom poukladáme do vymasteného pekáča a upečieme dočervena.
3. Krok
Pečieme min. hodinu na 200 stupňov zakryté alobalom a podliate marinádou a troškou vody.
4. Krok
Po upečení jemne zapečieme.
5. Krok
Podávame s ryžou, zemiakmi, chlebom a rôznymi pochutinami. Rebierka môžete grilovať aj na grile v alobale.
6. Krok
Posypeme vňaťou a už len zaželať Dobrú chuť !