REKLAMA

Gratinované zemiaky

Asi najchutnejšie zemiaky, aké poznám! Výborne ako príloha, ale kľudne aj ako hlavný chod.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 6 ks zemiak Pridané do
  • 250 ml smotana na varenie Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté biele korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska približne 2 až 3 mm hrubé a dáme si ich do misky.

2. Krok

Do dostatočne veľkej panvice, tak aby sa tam vošli všetky zemiaky a dali sa poriadne premiešať, vylejeme smotanu na varenie, pridáme soľ, korenie. Ak chceme, tak aj bylinky alebo drvenú rascu a privedieme pomaly k varu.

3. Krok

Keď nám ochutená smotana trochu začne hustnúť, pridáme zemiaky a poriadne premiešame. Môžeme aj poprehadzovať.

4. Krok

Zemiaky prevaríme spolu so zmesou 5-10 minút. Následne ich vylejeme do zapekacej misky.

5. Krok

Vložíme ich do predhriatej rúry na 160 stupňov Celzia a pečieme 40-50 minút, kým nie sú zemiaky mäkké. Je lepšie piecť na nižšiu teplotu, aby nám zemiaky zvrchu nezhoreli. Ak náhodou máme pocit, že sa smotana príliš odparila, môžeme trochu počas pečenia podlievať vodou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov