REKLAMA

Gratinovaná ryba

REKLAMA
Fenikel a jeho rozmanité využitie: Prekvapí chuťou aj účinkami

Recept nájdeš v tomto článku

Fenikel a jeho rozmanité využitie: Prekvapí chuťou aj účinkami

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 topinambur Pridané do
  • 100 g mrkva Pridané do
  • 200 g fenikel Pridané do
  • 240 g treska Pridané do
  • 300 g losos Pridané do
  • 200 ml nízkotučná smotana na varenie Pridané do
  • 1 polievková lyžica cesnakový prášok Pridané do
  • 8 g petržlen Pridané do
  • 80 g strúhanka Pridané do
  • 60 g parmezán Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Zeleninu nakrájame na kocky a dusíme ju na pare asi 30 minút. Tresku s lososom dusíme približne 15 minút. Udusené rybacie mäso rozdelíme na malé kúsky.

2. Krok

Udusenú zeleninu dáme do mixéra. Pridáme k nej nízkotučnú smotanu, soľ, korenie a sušený cesnak. Zmes mixujeme dovtedy, kým sa z nej nevytvorí pyré s drobnými kúskami zeleniny. Do zeleninovej kaše nakoniec primiešame nasekanú petržlenovú vňať.

3. Krok

Pripravíme si zapekaciu misu. Do nej striedavo vrstvíme zeleninovo-smotanové pyré a kúsky rybacieho mäsa. Poslednou vrstvou bude mäsová vrstva. Vrch posypeme strúhankou a nastrúhaným parmezánom. Takto pripravenú zapekaciu misu vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 20 minút.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4216 receptov

Mäsité jedlá

2028 receptov

Raňajky

1189 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3203 receptov

Večera

3887 receptov

Pre diabetikov

633 receptov