Ingrediencie

počet porcií 6
  • 500 topinambur
  • 100 mrkva
  • 200 fenikel
  • 240 treska
  • 300 losos
  • 200 ml nízkotučná smotana na varenie
  • pl sušený cesnak
  • petržlenová vňať
  • 80 strúhanka
  • 60 parmezán
  • soľ
  • mleté čierne korenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zeleninu nakrájame na kocky a dusíme ju na pare asi 30 minút. Tresku s lososom dusíme približne 15 minút. Udusené rybacie mäso rozdelíme na malé kúsky.

2. Krok

Udusenú zeleninu dáme do mixéra. Pridáme k nej nízkotučnú smotanu, soľ, korenie a sušený cesnak. Zmes mixujeme dovtedy, kým sa z nej nevytvorí pyré s drobnými kúskami zeleniny. Do zeleninovej kaše nakoniec primiešame nasekanú petržlenovú vňať.

REKLAMA
3. Krok

Pripravíme si zapekaciu misu. Do nej striedavo vrstvíme zeleninovo-smotanové pyré a kúsky rybacieho mäsa. Poslednou vrstvou bude mäsová vrstva. Vrch posypeme strúhankou a nastrúhaným parmezánom. Takto pripravenú zapekaciu misu vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme asi 20 minút.

Hodnotenia (10)

4.3

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie