REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D4VlD_JMAuWN92zt__yH/3eadb123cbca43a3eeacf3fab4c5dc.jpeg)
Gömbe - turecké slané múčne jedlo
Špecialita z dediny môjho manžela, z okolia tureckého mesta TOKAT. Tenké cesto, orechy a maslo je fantastická kombinácia, Ja toto jedlo zbožňujem.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Na cesto
- 500 g hladká múka pšeničná
- 200 ml mlieko
- 125 ml voda
- 50 ml olej
- 2 Čaj lyžičky soľ
- 30 g droždie čerstvé
Ešte potrebujeme
- 200 g maslo
- 80 ml olej
- 120 g Mleté vlašské orechy
- 120 g kusavé vlašské orechy
- soľ
- 1 vajce
- Semienka nigelly
- trocha mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Presný postup nájdete vyššie vo videu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D4VlD_JMAuWN92zt__yH/247bfb63d6d9ccc207769fae0e7a34.jpeg)
2. Krok
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D4VlD_JMAuWN92zt__yH/772df5720a4e3b5c7f953c79fbe879.jpeg)
3. Krok
👍🤩
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D4VlD_JMAuWN92zt__yH/81c051919854f2518e6371984b93eb.jpeg)
4. Krok
Vo videu sa dozviete aj to, že ako jednoducho viete aj vy doma vytiahnuť cesto na tenučko 😊
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/D4VlD_JMAuWN92zt__yH/9a04cb72469fe5755de16baa6119e3.jpeg)