Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty straých materí,,

Gója recept

60 min
REKLAMA

Tradičné rómske jedlo gója.

60 min
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiaky Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 8 strúčikov cesnaku Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • bravčové črevá Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Bravčové črevá si poriadne očistíme, prípadne ak už máme kupované hotové tak si ich len prepláchneme od soli.

2. Krok

Zemiaky si očistíme, tak isto aj cibuľu a nastrúhame si oboje na strúhadle do misy.

3. Krok

Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a majoránku. Všetko spolu poriadne premiešame.

4. Krok

Zmesou naplníme črevá. Ako črevá plníme viažeme ich na menšie kúsky. Takto pripravenú góju dáme na 30 minút variť do vody.

5. Krok

Uvarenú góju si preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bravčovou masťou a dáme upiecť do zlata do rúry vyhriatej na 200 stupňov do zlata.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov