REKLAMA

Gnocchi s omáčkou z tekvice hokkaido

Skúšali ste už tekvicovú omáčku na cestoviny? Ak nie, dajte šancu tomuto receptu - neoľutujete!

REKLAMA
Recepty s hokkaido tekvicou – Takto chutne vyzerá spestrenie jesennej kuchyne!

Recept nájdeš v tomto článku

Recepty s hokkaido tekvicou – Takto chutne vyzerá spestrenie jesennej kuchyne!

Ingrediencie

porcií
3
  • 4 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 12 menšej tekvice hokkaido Pridané do
  • kúsok čili papričky alebo štipku sušeného chilli korenia Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • hrnček zeleninový bujón Pridané do
  • 3 vetvičky rozmarínu Pridané do
  • Hŕstka petržlenovej vňate Pridané do
  • 50 g sušenej šunky extra na dekoráciu Pridané do
  • 500 g zemiakových gnocchi Pridané do
  • nastrúhaný Parmezán alebo Pecorino Romano na posypenie Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Tekvicu rozkrojíme na polovicu a lyžicou vydlabeme mäkké vnútro. Položíme rovnou stranou na dosku a nožom opatrne okrajujeme šupku. Očistenú tekvicu nakrájame na kocky a odložíme stranou.

2. Krok

Ďalej si na drobno nakrájame čili a cesnak. (Opatrne s tým čili, radšej začnite s malým množstvom a neskôr pridajte viac). V hlbokej panvici si rozpálime 4 lyžice oleja. Pridáme čili, cesnak a na kocky nakrájanú tekvicu. Osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a pridáme aj vetvičky rozmarínu. Omáčku necháme variť 25-30 minút s pokrievkou, kým nebude tekvica úplne mäkká. Na záver vyberieme rozmarín a uvarenú tekvicu rozpučíme priamo v panvici. Omáčku ďalej redukujeme bez pokrievky, až kým úplne nezhustne.

3. Krok

Do veľkého hrnca dáme zohriať vodu na gnocchi. Hotovú omáčku odstavíme a pridáme do nej na kúsky nakrájanú sušenú šunku. Do vriacej osolenej vody hodíme variť gnocchi. Gnocchi varte podľa pokynov na obale. Ak ste robili domáce, počkajte, kým vyplávajú a nechajte ich ešte 2 minútky povariť. Uvarené gnocchi scedíme a premiestnime do panvice s omáčkou, premiešame a podávame do hlbokého taniera.

4. Krok

Na vrch nastrúhame trochu parmezánu alebo ovčieho syru Pecorino Romano a ozdobíme kúskom čerstvého rozmarínu alebo posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov