Gnocchi s omáčkou z tekvice hokkaido

REKLAMA

Skúšali ste už tekvicovú omáčku na cestoviny? Ak nie, dajte šancu tomuto receptu - neoľutujete!

  • 35Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 4 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 12 menšej tekvice hokkaido Pridané do
  • kúsok čili papričky alebo štipku sušeného chilli korenia Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • hrnček zeleninového vývaru Pridané do
  • 3 vetvičky rozmarínu Pridané do
  • hrsť petržlenovej vňate Pridané do
  • 50 g sušenej šunky extra na dekoráciu Pridané do
  • 500 g zemiakových gnocchi Pridané do
  • nastrúhaný Parmezán alebo Pecorino Romano na posypenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Tekvicu rozkrojíme na polovicu a lyžicou vydlabeme mäkké vnútro. Položíme rovnou stranou na dosku a nožom opatrne okrajujeme šupku. Očistenú tekvicu nakrájame na kocky a odložíme stranou.

2. Krok

Ďalej si na drobno nakrájame čili a cesnak. (Opatrne s tým čili, radšej začnite s malým množstvom a neskôr pridajte viac). V hlbokej panvici si rozpálime 4 lyžice oleja. Pridáme čili, cesnak a na kocky nakrájanú tekvicu. Osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a pridáme aj vetvičky rozmarínu. Omáčku necháme variť 25-30 minút s pokrievkou, kým nebude tekvica úplne mäkká. Na záver vyberieme rozmarín a uvarenú tekvicu rozpučíme priamo v panvici. Omáčku ďalej redukujeme bez pokrievky, až kým úplne nezhustne.

3. Krok

Do veľkého hrnca dáme zohriať vodu na gnocchi. Hotovú omáčku odstavíme a pridáme do nej na kúsky nakrájanú sušenú šunku. Do vriacej osolenej vody hodíme variť gnocchi. Gnocchi varte podľa pokynov na obale. Ak ste robili domáce, počkajte, kým vyplávajú a nechajte ich ešte 2 minútky povariť. Uvarené gnocchi scedíme a premiestnime do panvice s omáčkou, premiešame a podávame do hlbokého taniera.

4. Krok

Na vrch nastrúhame trochu parmezánu alebo ovčieho syru Pecorino Romano a ozdobíme kúskom čerstvého rozmarínu alebo posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla cuketová omáčka so smotanou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla cuketová omáčka so smotanou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle špagety s cuketou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchle špagety s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla cuketová omáčka so smotanou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla cuketová omáčka so smotanou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle špagety s cuketou
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchle špagety s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image David719

Gnocchi s omáčkou z tekvice hokkaido

Skúšali ste už tekvicovú omáčku na cestoviny? Ak nie, dajte šancu tomuto receptu - neoľutujete!

35
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Tekvicu rozkrojíme na polovicu a lyžicou vydlabeme mäkké vnútro. Položíme rovnou stranou na dosku a nožom opatrne okrajujeme šupku. Očistenú tekvicu nakrájame na kocky a odložíme stranou.

2. Krok

Ďalej si na drobno nakrájame čili a cesnak. (Opatrne s tým čili, radšej začnite s malým množstvom a neskôr pridajte viac). V hlbokej panvici si rozpálime 4 lyžice oleja. Pridáme čili, cesnak a na kocky nakrájanú tekvicu. Osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a pridáme aj vetvičky rozmarínu. Omáčku necháme variť 25-30 minút s pokrievkou, kým nebude tekvica úplne mäkká. Na záver vyberieme rozmarín a uvarenú tekvicu rozpučíme priamo v panvici. Omáčku ďalej redukujeme bez pokrievky, až kým úplne nezhustne.

3. Krok

Do veľkého hrnca dáme zohriať vodu na gnocchi. Hotovú omáčku odstavíme a pridáme do nej na kúsky nakrájanú sušenú šunku. Do vriacej osolenej vody hodíme variť gnocchi. Gnocchi varte podľa pokynov na obale. Ak ste robili domáce, počkajte, kým vyplávajú a nechajte ich ešte 2 minútky povariť. Uvarené gnocchi scedíme a premiestnime do panvice s omáčkou, premiešame a podávame do hlbokého taniera.

4. Krok

Na vrch nastrúhame trochu parmezánu alebo ovčieho syru Pecorino Romano a ozdobíme kúskom čerstvého rozmarínu alebo posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.

Ingrediencie
4 pl
slnečnicového oleja
12
menšej tekvice hokkaido
kúsok
čili papričky alebo štipku sušeného chilli korenia
3 strúčiky
cesnaku
soľ a mleté čierne korenie
hrnček
zeleninového vývaru
3
vetvičky rozmarínu
hrsť
petržlenovej vňate
50 g
sušenej šunky extra na dekoráciu
500 g
zemiakových gnocchi
nastrúhaný Parmezán alebo Pecorino Romano na posypenie