:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mK6n1_UXuW6k7D7uQoup/4b466cb7379885fe0b109ab62a8ce8.jpeg)
Francúzske zemiaky
Robia sa na veľa spôsobov ,ja som si vybrala z každého receptu niečo a vznikol tento jednoduchý recept.
Ingrediencie
- 20 g bravčová masť
- 1 Cibuľa
- 360 g kabanos alebo iná klobása
- 820 g uvarené zemiaky v šupke
- 8 vajce na tvrdo
- 200 g kyslá pochúťková smotana
- 200 ml mlieko
- 2 vajcia
- 30 g horčica
- soľ a korenie
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke a vajcia na tvrdo.Pozor aby sa zemiaky nerozvarili. Cibuľu zbavíme šupky,nakrájame nadrobno a dáme do panvice kde sme si rozpustili trošku masti.Na osmaženú cibuľu pridáme na malé kocky nakrájaný kabanos( alebo inú klobásku podľa Vašej chuti),tiež ho osmahneme.
Zemiaky po uvarení scedíme a po vychladnutí ošúpeme zo šupky. Vyšší pekáč vymastíme a poukladáme nakrájané alebo pretlačený zemiaky .Osolíme a okoreníme.
Pridáme osmahnutú klobásku s cibuľkou,,väčšiu polovicu.Na to poukladáme pretlačené alebo nakrájané vajcia a zbytok klobásky.
Urobíme si zálievku :vajcia surové, mlieko,horčicu (ja som použila horčicovú majolku)a pochúťkovú smotanu dobre rozmiešame. Môžeme s troškou poliať vrstvu v pekáči a zakryjeme zbytkom zemiakov ,posolíme, pokoreníme a zbytkom mliekovej zálievky polejeme ,,môžeme posypať červenou paprikou .
Prikryjeme a dáme do rúry cca na 40 min ,,potom odkryjeme a už len zapečieme. Vhodná príloha je zaváraná uhorka ale to už nechám na Vás. Dobrú chuť.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iMZEgBTJ9iO18odWzNRf/7111388dd7bd9b4da73cd38031103d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bUJVG3ZyPc6dBmysi-P0/fce601b66fac7a83b79a30acbfa5d3.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/I8XXd_xfilTkFox2DZQJ/026ff5383324359b49095bb4058e3b.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4dvm1WZ5He6TnGBYon6g/6238111cd8fe382ab24316b2bd7e90.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yNctwVsI67z1HyMHnt5V/67eb756a86d96d0f7112e227734ad64d.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OeVWf3fACDJZnx3TurKO/db9c9466cb4d417438349d6c0d6d03.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SBuLKU_AqE-hstTLUb_6/707c87606442a54b4e1a724bb4c1c1.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4Aocqu50ZIvporOlsi-O/9a24565aafe0680382254e561e029d.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 