REKLAMA
FRANCÚZSKE MINI BAGETKY S CESNAKOVÝM MASLOM

FRANCÚZSKE MINI BAGETKY S CESNAKOVÝM MASLOM

Bola to moja premiéra a na pohľad síce nevyzerajú moc lákavo , ale chuťovo sú fajn. Kto má rád cesnak, tak si pri tomto pečivku určite príde na svoje.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 250 ml vlažná voda Pridané do
  • 1 kl kryštálový cukor Pridané do
  • 1 bal sušené droždie g Pridané do
  • 550 g hladká múka Pridané do
  • pol KL soľ Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • maslo Pridané do
  • soľ Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.

Z vlažnej vody, cukru a sušeného droždia vymiešame kvások a necháme ho zaktivovať, približne 15 minút. Na pracovnej doske zmiešame múku so soľou, prilejeme kvások a rukami spracujeme celistvé a pružné cesto. Cesto vložíme do misky, zakryjeme a necháme asi 60 minút vykysnúť. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, ktorý rozrežeme na 7 až 8 častí. Z každej vyrolujeme a vytvarujeme jednu bagetu. Bagety uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť ešte asi 30 minút. Nakysnuté bagetky jemne narežeme na povrchu, potrieme slanou vodou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C na cca 10 minút, potom teplotu znížime na 170°C a pečieme ešte asi 10 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme cesnakové maslo. Zmiešame maslo s prelisovaným cesnakom, soľou a petržlenovou vňaťou, poriadne premiešame a plníme ním medzierky na bagetách. Pečieme na 150°C asi tak 10-15 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov