![Fazuľová s klobásou Fazuľová s klobásou](https://eu.tastescdn.net/thumbor/UXPwNMHhuMiCQDDc2txmPUnLDFY=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EkCHx7-iLahY3gOETENS/d67e5931a686a7ba371ca7938f1124.jpeg)
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Fazuľová s klobásou
Hustá fazuľová polievka s klobásou, bylinkami a hrubými rezancami je plnohodnotné jedlo, ktoré sa zvyčajne podáva s chlebom alebo pečivom a môže byť ideálne pre chladné dni.
Ingrediencie
- 500 g fazuľa
- 1 kl vegeta
- 2 ks bobkový list
- 5 ks zemiaky
- 6 ks strúčikov cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- 1 pl hladká múka
- 1 ks klobása
- olej
- soľ a korenie
- voda
Odporúčané produkty
![Podravka ochucovadlo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kHb8eB-3ziQR5rVHpKW407TATP0=/195x195/sk/partner/b86036ce591b09dcc1170592642392.png)
Podravka ochucovadlo
![Podravka NATUR](https://eu.tastescdn.net/thumbor/y5hMnEDxJkStgYY2Mt1d5cT4d8g=/195x195/sk/partner/d219cdcf415bdb1264d4dae333edaa.png)
Podravka NATUR
![Podravka kečup jemný](https://eu.tastescdn.net/thumbor/aAijdR9OXB5QjVJhU5cHsF4Vi5A=/195x195/sk/partner/ff825da250c6ca2b2f0e15750bca9f.png)
Podravka kečup jemný
![Podravka dijónska horčica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/rbb0MOUfF8-OAOB8kDxLKEDX7_0=/195x195/sk/partner/1f6eacbf7bbe3fb91358ebe327a45b.png)
Podravka dijónska horčica
Postup
Fazuľu je potrebné namočiť do vody deň vopred.
Na druhý deň fazuľu varíme, tak aby bola voda trochu nad ňou a dochutíme ju soľou, korením, bobkovým listom a vegetou.
Zhruba po 20 minútach pridáme do fazuľovej polievky polovicku na drobno nakrájanej cibule.
Keď fazuľa zmäkne, pridáme k nej na malé kocky nakrájané zemiaky s cesnakom. Dolejeme tiež vodu.
Z druhej polovice cibule pripravíme zápražku a to tak, že ju nakrájame na drobno, opražíme na oleji a pridáme hladkú múku.
Klobásu nakrájame na kolieska a opražíme ich na panvici.
Zápražku a klobásku pridáme do polievky až na záver, keď sú zemiaky uvarené.
Ak pridas pred varenim sol,tak bude fazula dlhsie tvrda