REKLAMA

Fašírka plnená vajíčkom

Vynikajúca fašírka z mletého bravčového mäsa plnená vajíčkami na tvrdo sa skvelo hodí k zemiakovej kaši a zeleninovému šalátu alebo knedli a paradajkovej omáčke.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 1 kg mleté bravčové mäso Pridané do
  • 7 ks vajce Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 12 čl mleté čierne korenie Pridané do
  • 1 čl mletá paprika sladká Pridané do
  • 4 strúčiky cesnak Pridané do
  • 4 pl strúhanka Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Mleté mäso zmiešame s 2 vajíčkami.

2. Krok

Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou paprikou a pretlačeným cesnakom.

3. Krok

Nakoniec do zmesi zamiešame strúhanku podľa potreby.

4. Krok

Mäsovú zmes rozdelíme na dve časti. Každú z nich na pracovnej doske ručne roztlačíme do tvaru obdĺžnika a do stredu poukladáme za sebou na polovice rozdelené vajíčka uvarené na tvrdo.

5. Krok

Mäsom z oboch strán vajíčka zakryjeme a popritláčame, aby sa zmes spojila a vytvoríme tak 2 rolády.

6. Krok

Do zapekacej misy/pekáča s olejom vložíme obe rolády a namočíme ich v ňom zo všetkých strán.

7. Krok

Pekáč zakryjeme pokrievkou a dáme fašírky piecť do vopred vyhiatej rúry na 180°C cca na 30 minút.

8. Krok

Po 30 minútach pekáč odkryjeme, potrieme fašírky výpekom a necháme dopiecť do zlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Večera

4119 receptov