REKLAMA

Zdroj: YouTube

Fantastický veľkonočný aspik na studené misy

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 700 ml voda Pridané do
  • 300 ml suchého bieleho vína Pridané do
  • 18 g soľ Pridané do
  • 3 g mleté čierne korenie Pridané do
  • 2 g nového korenia Pridané do
  • 2 g kryštálový cukor Pridané do
  • 2 g borievky Pridané do
  • 1 bobkový list Pridané do
  • ocot Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky.

2. Krok

Vodu, víno a korenie dáme do hrnca a niekoľkokrát premiešame.

3. Krok

Pridáme kuracie mäso do vývaru.

4. Krok

Necháme hriať vývar približne na 66 °C; cieľom je, aby kura dosiahlo vnútornú teplotu 65 °C, tu je najlepšie použiť teplomer na mäso.

5. Krok

Nakladanú papriku, petržlenovú vňať a kyslé uhorky nakrájame na malé kúsky. Rovnako ako u kurčaťa opäť platí, že veľkosť určuje, ako bude konečný produkt vyzerať

6. Krok

V momente ako je kura uvarené, môžeme cez sitko scediť vývar.

7. Krok

Kuracie kúsky vyberieme z hrnca a pridáme ich k nakrájaným surovinám.

8. Krok

Nakrájame aj kuracie prsia, najlepšie na menšie kúsky, ale môžeme aj väčšie, všetko záleží od nás.

9. Krok

Následne pridáme aspikový prášok do vývaru a poriadne ho premiešame, aby sa aspikový prášok rozpustil.

10. Krok

Pridáme trošku octu, nalejeme do umelého črievka a necháme chladiť nasledujúcich 24 hodín v chladničke. Po vytiahnutí by mal byť aspik tuhý a my si môžeme vychutnať výborný dezert.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov