REKLAMA

Zdroj: FB - Receptár - recepty pre každého

Fantastický obrátený jablkový koláč, ktorý z plechu zmizne raz-dva.

Obrátený jablkový koláč, tiež známy ako tarte tatin, je francúzsky dezert s jednoduchým, no účinným spôsobom prípravy.

REKLAMA
Uskladnenie jabĺk na zimu: S týmto spôsobom vydržia jabĺčka čo najdlhšie!

Recept nájdeš v tomto článku

Uskladnenie jabĺk na zimu: S týmto spôsobom vydržia jabĺčka čo najdlhšie!

Ingrediencie

porcií
15

Rozpis na menší plech

  • 112 kg postrúhané jablká Pridané do
  • 1 čajová lyžička škorica Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do

Cesto

  • 4 žĺtko Pridané do
  • 130 g práškový cukor Pridané do
  • 2 pl voda Pridané do
  • 130 g múka Pridané do
  • polovica kypriaci prášok Pridané do
  • 4 ks vaječné bielka Pridané do

Puding

  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 40 g Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 180 g maslo Pridané do
  • 40 g cukor Pridané do
  • 2 ks šľahačka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Najprv si pripravte cesto. Vo veľkej miske vymiešajte 4 žĺtky s práškovým cukrom do peny. Pridajte vodu a dôkladne premiešajte. Potom pridajte múku a prášok do pečiva a opatrne zamiešajte. V inej miske vyšľahajte 4 bielka do tuhého snehu. Postupne pridávajte sneh z bielok do cesta a opatrne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

2. Krok

Jablká ošúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Premiešajte ich so škoricou a vanilkovým cukrom. Predhrejte rúru na 160 °C. Na plech vyložený papierom na pečenie rovnomerne rozprestrite nastrúhané jablká. Na jablká nalejte pripravené cesto a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte približne 30 minút, alebo kým koláč nie je zlatovo hnedý a prepečený.

3. Krok

Medzitým si pripravte puding. V hrnci zmiešajte mlieko a prášok na puding (Zlatý klas). Pridajte maslo a cukor a za stáleho miešania varíme, kým puding nezhustne. Nechajte ho vychladnúť. Vyšľahajte si tuhú šľahačku, môžete použiť aj stužovač.

4. Krok

Keď je koláč upečený, nechajte ho chvíľu vychladnúť. Potom opatrne preklopte na servírovací tanier tak, aby jablká boli navrchu. Na vrch koláča rovnomerne rozotrite pripravený puding. Nakoniec na puding navrstvite šľahačku a môžete posypať nastrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov