REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Espresso kávový maslový krém

Kávový maslový krém je klasická poleva na torty, zákusky či cupcaky. Hladká konzistencia a intenzívna kávová chuť z nej robí favorita.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
7
  • 1 hrnček maslo izbovej teploty Pridané do
  • 312 hrnček práškový cukor Pridané do
  • 14 hrnček Hustá smotana na šľahanie Pridané do
  • 2 Lyžice Espresso v prášku alebo silná varená káva Pridané do
  • 1 lyžička čistý vanilkový extrakt Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Začnite tým, že uvarte silné espresso, ktoré nechajte vychladnúť. (Použiť môžete aj instantnú kávu v prášku, ktorú zalejte horúcou vodou a rovnako nechajte vychladnúť.)

2. Krok

Maslo vyšľahajte elektrickým mixérom na strednej rýchlosti, kým nebude hladké a krémové (asi 2 minúty).

3. Krok

Znížte rýchlosť mixéra a postupne pridávajte práškový cukor. Miešajte, kým sa všetok cukor a maslo úplne nezmiešajú.

4. Krok

Vezmite vychladnuté espresso alebo instantnú kávu, vanilkový extrakt, smotanu a postupne ich vlejte do maslového krému. Pokračujte v miešaní.

5. Krok

Po pridaní všetkých surovín zvýšte rýchlosť miešania a šľahajte, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná (približne 3-5 minút). Ak je krém príliš hustý, pridajte ešte trochu smotany. Ak je príliš riedky, pridajte ešte trochu práškového cukru.

6. Krok

Pridáme štipku soli na vyváženie sladkosti a dobre premiešame.

7. Krok

Kávový krém je teraz pripravený na zdobenie koláčov, cupcakes alebo čohokoľvek iného!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov