REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/U69Sc1Gyf-csDyG5yM38/e197cc9e9c0dca618d4562141f955b.jpeg)
Zdroj: Canva
Dusené hovädzie na hubách
Výborné hovädzie mäso s hríbami posypané pažítkou a pórom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g hovädzie mäso
- 400 g huba
- 1 ks veľká cibuľa
- mleté čierne korenie
- soľ
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
135 min.
1. Krok
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. Taktiež huby umyjeme a pokrájame. Ako huby môžeme použiť napríklad šampióny alebo dubáky.
2. Krok
Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme mäso, osolíme, okoreníme. Potom podlejeme vodou a chvíľu podusíme.
3. Krok
Po chvíli pridáme huby a dusíme do mäkka. Servírujeme posypané pažítkou alebo pórom. Ako príloha sa výborne hodí ryža alebo varené zemiaky.