REKLAMA

Zdroj: Tatiana_Didenko from Getty Images

Dusené hovädzie mäso

Dusené hovädzie mäso, ktorého príprava trvá síce dlhšie ale výsledok stojí za to!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg hovädzieho mäsa Pridané do
  • 2 ks mrkvy Pridané do
  • 2 ks petržleny Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 pl oleja Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • nové korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Mäso si nakrájajte na väčšie kúsky. Potom ho v poriadne rozohriatej panvici na oleji z oboch strán osmažíme do zlatista. Z mojej skúsenosti je dôležité mäso iba krátko opekať, aby zostalo šťavnaté.

2. Krok

Cibuľu, mrkvu, petržlen nakrájajte na kúsky a pridajte k mäsu. Do tejto zmesi pridajte pretlačený cesnak, bobkový list, soľ a korenie. Potom všetko premiešajte.

3. Krok

Potom prilejte vodu tak, aby mäso bolo úplne zakryté. Varíme ho na miernom ohni asi 1,5 hodiny. Počas varenia mäso občas premiešajte a podľa potreby pridajte vodu.

4. Krok

Keď je mäso mäkké a omáčka je dostatočne hustá, je jedlo hotové.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

271 receptov

Obed

4999 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Dezert

3878 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Večera

4721 receptov

Na panvici

1290 receptov