REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Domáci pečený veľkonočný syrek

K veľkej noci neodmysliteľne patrí aj veľkonočný syrek. Je to tradičné veľkonočné jedlo na severovýchode Slovenska.

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 g mleté hovädzie mäso Pridané do
  • 400 g údené mäso Pridané do
  • 14 ks vajce Pridané do
  • 4 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • vegeta Pridané do
  • mletá kurkuma Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • mletá paprika - sladká Pridané do
  • jarná cibuľa Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
  • strúhanka Pridané do
  • rožok Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Údené mäso (bravčové koleno) nakrájame na kocky, prípadne ho pomelieme.

2. Krok

Rožky nakrájame na kocky a zalejeme vodou, aby zmäkli.

3. Krok

Hovädzie mäso pomelieme. Okrem hovädzieho mäsa môžeme použiť zmes bravčového a hovädzieho alebo kuracie mäso.

4. Krok

Do misky vložíme pomleté mäso, údené mäso, žĺtka a nakrájanú jarnú cibuľku s petržlenovou vňaťou.

5. Krok

Všetko spolu premiešame a dochutíme koreninami a soľou. Solíme opatrne, kedže údené mäso je slané.

6. Krok

Potom pridáme namočené rožky a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

7. Krok

Plech na pečenie vymastíme bravčovou masťou a posypeme strúhankou.

8. Krok

Tradičný veľkonočný syrek pečieme na 200°C prvých 15 minút a potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ešte 30 minút, do zlatista.

Komentáre (1)

Marta_Bullova 19. 4. 2024

V receptúre-suroviny chýbajú rožky, V popise práce sa už spomínajú.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4242 receptov

Mäsité jedlá

2036 receptov

Raňajky

1199 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3912 receptov

Dezert

3224 receptov