REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6UDlP4vh26ralY0uDMk8/8f388fb0ff3cbb8ff6895654868b97.png)
Domáci paradajkový pretlak
Recept na výborný domáci paradajkový pretlak.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
10
 - 1 Lyžice olivového oleja
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 120 min.
1. Krok 
  Paradajky opláchnite a nakrájajte na štvrtiny.
2. Krok 
  V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájané paradajky.
3. Krok 
  Na miernom ohni pomaly dusíme paradajky približne 1 hodinu. Potom ich prelejeme cez jemné cedidlo alebo plátno, aby sme získali len šťavu bez šupky a semienok.
4. Krok 
  Získaný pretlak varte na miernom ohni ďalších 30 minút, aby sa zredukoval na požadovanú konzistenciu.
5. Krok 
  Horúci pretlak vložte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite. Poháre obráťte dnom hore a nechajte vychladnúť.
6. Krok 
  Uchovávajte v chladničke alebo na chladnom mieste.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yNctwVsI67z1HyMHnt5V/67eb756a86d96d0f7112e227734ad64d.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/blLBUHVYUWLZ3bB1h-hf/63b7117ba8053e721ce4f447082b21.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/asjdg9nalai_qkeqpKRJ/786c4dece9cda999d41ef30a609ca9.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/C1_jysCNjMrwDo2Qy6HQ/17ee13066809cf743837248c78ef0f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/JCDGd8R7DgSEqFAHzy_s/2e8a8b05f84ac129957fff4845b641.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/q6xnY6aSYEz-cFf5rhVB/0b7a21a06688405e084e1dd4947571.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-LTR0SENzqFki3kSJevC/20c80749e871f14b18cab0ba9eb621.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FtxwMY1rilJsgIFDmK5v/a6a8da154f315810b85f0c0efa1f06bc.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 