REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7_dpwomO8alWxOZdgyzo/5390180cca06afc8b812f93707c604.jpeg)
Domáci hustý paradajkový pretlak
Paradajkový pretlak recept, ktorý je ľahký a chuť je lepšia ako z obchodu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 4 kg paradajka
- soľ
- šťava z polovice citróna
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Paradajky si poriadne umyjeme a pripravíme si ich do veľkého hrnca.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7_dpwomO8alWxOZdgyzo/5649553716ebf3ea28c43008d6237d.jpeg)
2. Krok
Zalejeme ich asi 1 litrom vody a začneme variť. Paradajky musia byť úplne rozvarené, popraskané.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7_dpwomO8alWxOZdgyzo/2865ec725702efd324d195020cce4f.jpeg)
3. Krok
Teraz paradajky cez sítko prepasírujeme do čistého hrnca. Hrniec dáme na šporák a začneme na miernom ohni variť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7_dpwomO8alWxOZdgyzo/8c00f0c651d4e3b850f76302694d1e.jpeg)
4. Krok
Pridáme soľ a šťavu z citróna. Prevaríme aspoň 15 minút. Horúce nalejemem do čistých pohárikov. POdľa potreby môžeme zavariť na 5 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7_dpwomO8alWxOZdgyzo/dd6795c73956fe9314098551528a9e.jpeg)